Így nem is lehet gólt rúgni, sanszos a Puskás-díj

2021.09.24. 08:31
Még szerencse, hogy a Puskás-díj kritériumai között nem szerepel az, hogy a kitüntetett gól szerzőjének világklasszisnak kell lennie, különben Zsóri Dániel aligha nyerte volna el 2019-ben a becses trófeát. A 2021-es díjat a Marca szerint már most nyugodtan oda lehetne adni egy Spanyolországban is teljesen ismeretlen, 28 éves, Indonéziában profiskodó spanyol csatárnak. Ha megnézzük a gólját, igazat adunk a lapnak.

Jellemző, hogy egy hétnek kellett eltelnie szeptember 17., az ominózus gól megszületése óta, mire egyáltalán elérte az ingerküszöböt a meseszerű gól, amilyen – legyünk őszintén – valójában nincs is. Így ugyanis nem lehet gólt rúgni, de egy bizonyos Youssef Ezzejjari Lashnaoui nevű, arab felmenőkkel rendelkező, már a katalóniai Santa Coloma de Gramenetben született csatárnak sikerült. Igaz, hogy nem a világbajnoki döntőben, hanem a Persik Kediri nevű csapat színeiben indonéz bajnoki mérkőzésen, amelyen a Persikabi 1973 volt az ellenfél. Az eredmény 2-2 volt, Ezzejjari rúgta csapata mindkét gólját, ezekből az egyiket legalább öt védő kicselezése után, 18 méterről, egy lehetetlen bokamozdulattal úgy küldte a bal felső sarokba, hogy azzal megcsúfolta a fizika törvényeit. Ilyen gólt ugyanis szerintünk még nem rúgtak, amióta futball a futball: 

 A Persikabi kapusa nem hitt a szemének, de maga a gólszerző sem, viszont a csapata Twitter-üzenetben ünnepelte meg a centert, aki négy forduló után négy góllal vezeti az indonéz góllövőlistát.

Ezzejjari valóban a semmiből ugrott elő. Olyan harmadik ligás katalán kiscsapatokban fordult meg, mint a Terrassa, a Vilassar de Mar, a Guineueta és az Oyonesa, majd tavaly elment a szomszédos Andorrába, és ott, a Pireneusok bércei között, a Carroi nevű klubban 19-szer a hálóba talált, és ezzel andorrai gólkirály lett.

Aztán most nyáron vett egy nagy levegőt a 185 centis lakli, és elszegődött Indonéziába, ahol a fenti góljával máris világhírű lett.   • Hírek
  • Hírek