Több mint nyolcszázan úsztak a Vizes Gálán a Duna Arénában

2021.09.30. 15:52
Harminchat olimpiai, egy paralimpiai aranyérem, valamint több száz ötkarikás, világ- és Európa-bajnoki érem képviselőit láthatták a sportrajongók múlt hétvégén, szombaton délután a Duna Arénában negyedik alkalommal sorra kerülő Vizes Gálán.

Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója az Indexnek elmondta, hálával adóztak a közönség szeretetének.

A Vizes Gála alapgondolata az volt, hogy az Ötpróba rendezvénysorozatnak legyen minél több lehetősége megmutatnia magát, minél több fórumon tudjanak a szabadidősportolók, a lakosság kulturált, szervezett körülmények között sportolni. Sok olyan rendezvény van ami ezt segíti, az úszás azonban egy nehezebb tészta. 

Vizes Gála 2021

Az eseményen több mint 800-an úsztak, köztük olimpiai bajnokok. A gálának fontos mondanivalója volt, hogy Magyarország a vizes sportágakban a világ élmezőnyében van.

Vízilabdában ismét összecsapott a Millennium Masters az Oázis Masters csapatával. Videónkban Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok elmondta, „egy-két hibát elkövettünk, de egy öregfiúk gálameccsen ne legyünk telhetetlenek, csodálatos érzés az olimpiai bajnokokkal játszani”. 

Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó, az Ötpróba úszó nagykövete még az esemény előtt elárulta, hogy az idei ötkarikás játékok óta nem volt medencében, de a kieséses rendszerű Csillagszóró úszásban vállalta a részvételt, mint ahogy a tokiói aranyérmes Milák Kristóf és Kapás Boglárka is.

A rendezvényen műúszó- és műugró-bemutató is volt, a Rippel fivérek pedig a tízméteres toronyban mutatták be produkciójukat.