A Mercedes a rajtrács utolsó helyére küldheti Hamiltont a Török Nagydíjon

GettyImages-1340263858
2021.10.05. 08:40

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint lehetséges, hogy motorcserét alkalmaznak Lewis Hamilton autójában a hétvégi Török Nagydíjon – írja a SkySports

A két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon a brit pilóta riválisa, Max Verstappen már alkalmazott motorcserét, az ezzel járó utolsó rajthelyes büntetésből azonban zseniális versenyzéssel végül a második helyen ért célba. 

A Mercedes így brit versenyzőjüknél is komolyan fontolóra vette a motorcserét, mellyel szeretnék elkerülni, hogy a szezon hátralévő versenyein hátrányba kerüljenek a Red Bull holland világbajnok aspiránsával szemben. Az F1-ben a szabályok értelmében három különböző motorral lehet versenyezni a szezon alatt, azonban ezt már Hamilton is maximalizálta, így a negyedik motorcsere már utolsó rajthelyes büntetéssel járna a következő versenyhétvégén. 

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy még semmi sincs eldöntve, azonban komolyan fontolóra vették, hogy az eheti versenyhétvégén alkalmazzák a motorcserét Hamiltonnál. 

Lewis Hamilton és Max Verstappen között mindössze kettő pont a különbség a világbajnoki pontversenyben a brit pilóta javára. 

A Török Nagydíjat október 8. és október 10. között rendezik Isztambulban.

(Borítókép: Getty Images)