16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Két zárt kapus meccset kaptak büntetésül az angolok

2021.10.18. 18:17

Az angol labdarúgó-válogatottnak soron következő két, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) égisze alatt játszott otthoni mérkőzését zárt kapuk mögött kell vívnia a nyári Európa-bajnokság fináléja során történt szurkolói zavargások miatt – írja az MTI. 

Az UEFA hétfői bejelentése szerint a két zárt kapus összecsapásból egyet kétéves időtartamra felfüggesztenek, emellett az angol szövetségnek százezer eurós (több mint 36 millió forintos) büntetést kell fizetnie.

A július 11-i londoni angol–olasz finálé előtt a belépővel nem rendelkező szurkolók összecsaptak egymással és a rendfenntartókkal, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és legalább százan benyomultak a Wembley lelátóira. A rendőrök közül tizenkilencen megsérültek, negyvenkilenc embert pedig őrizetbe vettek. 

A meccset megelőzően a hazai drukkerek füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg az olasz himnuszt, majd tárgyakat dobáltak a pályára, meggyújtottak egy pirotechnikai eszközt, egy személy pedig a pályára futott a találkozó alatt. A meccs után pedig rasszista bekiabálások hangzottak el azokkal az angol játékosokkal szemben, akik kihagyták a büntetőjüket a meccs végi tizenegyespárbajban. 

 A dánok elleni elődöntő miatt az FA-t már a torna után harmincezer euróra büntették, mivel a drukkerek ugyancsak megzavarták az ellenfél himnuszát, pirotechnikai eszközöket használtak, és többször is lézerfénnyel zavarták meg a dán kapust, Kasper Schmeichelt.

A finálé rendes játékideje 1–1-es döntetlennel zárult, a hosszabbításban nem született gól, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték, akik 1968 után lettek ismét Európa-bajnokok.  • Hírek
  • Hírek