Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Újabb fordulat, jön a Verstappen–Hamilton-csata utolsó felvonása

Az isztambuli pálya ugyan nem örvendeztetett meg minket nagy izgalmakkal, de így is volt miről beszélni, hiszen az eddigi esős, változékony körülmények között botladozó Valtteri Bottas simán győzött másfél héttel ezelőtt a Török Nagydíjon, míg Max Verstappen a második helyével újra vezeti a pontversenyt. Lewis Hamilton taktikai hibájából csak az ötödik helyen zárt, de a tempóelőny a németeknél lehet.

Újabb fordulat, jön a Verstappen–Hamilton csata utolsó felvonása

Bukótér 11. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Ha esős verseny, akkor az egyenlő az izgalmakkal, a váratlan hibákkal, no de a kivétel erősíti a szabályt. Az eső ugyan megérkezett, de mégsem borult a papírforma, a nagy esélyesek nem hibáztak a Török Nagydíjon.

Valtteri Bottas egyértelműen felült a pozitív hullámokra, amióta kiderült, hogy többéves szerződést kötött az Alfa Romeóval, a finn pedig ellentmondást nem tűrően be is húzta a legutóbbi futamot. Csapattársát motorcsere miatt hátrasorolták a 11. helyre, ahonnan az ötödikig sikerült előrejönnie, ám egy taktikai ellentmondás után a brit címvédő lemaradt a dobogóról.

A Bukótér-podcast aktuális adásában többek között az alábbi témákat érintjük:

  • Már pénteken érződött a Mercedes fölénye. Mit találhatott a címvédő?
  • Mick Schumacher 14. rajthelye szenzációs volt. A némettől pontosan ezek a villanások kellenek a mezőny legrosszabb autójával.
  • Vártuk, hogy Bottas szokásosan csetlik-botlik majd az esőben, erre megnyerte a versenyt.
  • Pontszerzés kerékcsere nélkül? Igen, Ocon megmutatta, hogy lehetséges.
  • Újabb csavar a McLaren–Ferrari-párharcban. Hogyan nézzük Carlos Sainz teljesítményét?

A mezőny ezen a hétvégén az Egyesült Államokban, Austinban versenyez. A futam magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: ANP Sport / Getty Images)