A Bayern München szurkolói megálljt parancsolnak Katarnak

GettyImages-1040379528
2021.10.26. 10:51

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München szurkolói egy ideje nagyon kritikusak a klub katari szponzorációjával kapcsolatban. A drukkerek most az éves közgyűlésen szeretnének nyomást gyakorolni a vezetőségre.

A november 25-i taggyűlésen a klubtagok és a szurkolók is azt szeretnék elérni, hogy a klubot működtető gazdasági társaság ne újítsa meg a 2023-ban lejáró szerződését a Qatar Airways vállalattal, és a jövőben ne is kössön újat katari tulajdonban lévő céggel – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A légitársaság 2016 óta támogatja a német rekordbajnokot, az utóbbi években pedig a szurkolók több transzparenssel is tiltakoztak a megállapodás miatt.

A Bild néhány héttel ezelőtt arról írt, hogy a sűrű versenynaptárra hivatkozva a bajorok ezúttal nem utaznak el télen a katari edzőtáborba. 

A minap David Beckham kötött 175 millió eurós szerződést a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szervezőivel. Ennek értelmében a világsztár nemcsak a tornát, hanem a következő tíz évben a sivatagi emírséget is népszerűsíti.

Nemrég Tim Sparv, a finn labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a ThePlayersTribune.com-on üzent a világnak a katari vb-t illetően. Írásában többek között a katari vendégmunkások életveszélyes és embertelen munkakörülményeivel, illetve a játékosok felelősségvállalásával foglalkozik.

Emberi életeket menthettünk volna meg. Ba***a meg! Túl későn ébredtünk. Túl későn ébredtem

– írja magát is okolva.

(Borítókép: picture alliance / Getty Images Hungary)