16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Megvédte a csapattársát, nemi erőszakkal fenyegették meg kilenc hónapos lányát

kohli feleség
2021.11.02. 17:55
Rendőrségi nyomozást sürgetnek Indiában azután, hogy a helyi krikettválogatott csapatkapitányának kilenc hónapos kislányát nemi erőszakkal fenyegették meg a közösségi médiában – számolt be róla a Daily Mail.

Az együttes a T20 világbajnokságon vesz részt, az első meccsen pedig gyenge játékkal kikapott a szomszédos Pakisztántól, amitől néhány szurkoló őrült haragra gerjedt, frusztrációjukat pedig a válogatott egyetlen muszlim játékosára, Mohammed Shamira zúdították.

A csapatkapitány Virat Kohli vette védelmébe társát, gerinctelennek nevezve a névtelenségbe burkolódzó sértegetőket.

Valakit a vallása miatt támadni a legszánalmasabb dolog, amit egy ember elkövethet. Ez egy rendkívül szent és személyes dolog. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs arról, mit csinálunk. Nincsenek képben azzal a ténnyel, hogy Shami hány meccset nyert meg nekünk az elmúlt néhány évben. Az egyik legfontosabb játékosunk, akinek óriási hatása van a játékra. Ha az emberek keresztülnéznek ezen, valamint az ország iránti szenvedélyén, akkor őszintén szólva nem akarok egy pillanatot sem vesztegetni az életemből arra, hogy bármilyen figyelmet szánjak az ilyen emberekre. A csapat teljes mellszélességgel áll ki Shami mellett

– védte meg társát Kohli. Ezt követően viszont felé fordult az internetes trollok figyelme:

nemi erőszakkal fenyegették meg kilenc hónapos lányát.

Az eset természetesen nem maradt visszhang nélkül, a Delhi nők bizottsága névre hallgató szövetség felszólította a helyi rendőrséget, hogy indítson eljárást az online fenyegetések ügyében.

A csapat ezernyi alkalommal tett már minket büszkévé, miért ez az őrület a vereség után? Felhívást intéztünk a delhi rendőrséghez, hogy tartóztassák le mindazokat, akik egy kilenc hónapos lányt nemi erőszakkal fenyegetnek.

Az esetet követően a rivális Pakisztán korábbi kapitánya, Inzamam-ul-Haq is támogatásáról biztosította Kohlit.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy ez csak sport. Talán másik nemzetért játszunk, de ugyanabban a közösségben. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy Kohlit kritizálja a játéka vagy kapitányi szerepe miatt, de senkinek sincs ahhoz, hogy egy játékos családját támadja. Néhány nappal korábban hasonló történt Mohammed Shami esetében is. A győzelem és a vereség a játék része.

Sokkoló, de nem ez az első ilyen jellegű fenyegetés a lap beszámolója szerint. Tavaly a korábbi kapitány, Mahendra Singh Dhoni ötéves lányát fenyegették meg nemi erőszakkal.

(Borítókép: Virat Kohli és színésznő felesége, Anushka Sharma. Fotó: Mark Evans / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek