Pozitív lett Burián Kata tesztje a rövidpályás úszó-Eb-n

2021.11.06. 10:53

Tizennégy napos karanténba kerül Burián Kata, miután pozitív lett a koronavírustesztje a Kazanyban zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Úszó Szövetség.

A pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a szervezőbizottság vezető orvosa tájékoztatta a küldöttséget arról, hogy igazolódott Burián Kata fertőzöttsége, ezért a sportoló 14 napra karanténba kerül.

Ezt az időszakot a csapat szálláshelyén kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik. Amennyiben bármelyik tesztje negatív lesz, a következő nap hazatérhet.

Hozzáteszik, a MÚSZ fedezi a BVSC–Zugló sportolójának költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák vele a kapcsolatot.

A válogatott többi tagjának, illetve a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei egyaránt negatívak lettek, így mindenki folytathatja szereplését az utolsó két napon. Ezalól csak Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Burián Kata szobatársaként közeli kontaktnak minősül.

Az Európa-bajnokság egészségügyi protokollja szerint így nem léphet be az esemény helyszínére a továbbiakban. Mivel valamennyi tesztje negatív lett, ő engedélyt kapott arra, hogy szombaton hazatérjen.