Gulácsi Péter sem csatlakozhat a magyar válogatotthoz

2021.11.07. 06:31

Sérülés miatt nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez Gulácsi Péter. A német élvonalban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig kapusa így nem vehet részt a nemzeti együttes utolsó két világbajnoki selejtezőmérkőzésén – adta hírül az MTI. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség a Twitter-oldalán azt közölte, hogy a 31 éves Gulácsi helyére – aki szombaton még ott volt a Lipcse kapujában a Borussia Dortmund elleni bajnokin – Szappanos Pétert, a Budapest Honvéd kapusát hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány. 

A magyar válogatott jövő pénteken San Marinót fogadja a Puskás Arénában, majd három nappal később Varsóban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot Lengyelország ellen. A kerettagok többsége Telkiben találkozik vasárnap este, de ezúttal is lesznek olyan játékosok, akik csak hétfőn vagy kedden csatlakozhatnak a válogatotthoz klubkötelezettségeik miatt. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy sérülés miatt a szintén az RB Leipzignál futballozó Willi Orbán játéka is kérdésessé vált a magyar válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Hahn János (DAC), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa)

FRISSÍTÉS

Az RB Leipzig vasárnap Twitter-oldalán azt közölte, hogy Gulácsi Péterre 7–10 napos kihagyás várhat.