Nagy dobásra készülnek, a Barcelona a Liverpool világsztárját is elvinné

GettyImages-1140970188
2021.11.16. 14:57

Az El Nacional katalán lap írta meg elsőként, hogy információik szerint a Barcelona élénken érdeklődik a Liverpool támadója, Mohamed Szalah kapcsán. Joan Laporte klubelnök mindent el fog követni az üzlet megvalósulása érdekében, azonban ez valószínűleg csak 2023-ban történhet meg, mikor lejár az egyiptomi szerződése Liverpoolban.

A Barcelona jelenlegi anyagi helyzete miatt szinte semmilyen kiadást nem engedhet meg magának, azonban Szalah szerződése 2023 nyarán lejár, és a hírek szerint a hosszabbításról szóló tárgyalások is elakadt a Liverpoollal.

A hosszabbítás létrejöttét leginkább Szalah fizetési igénye hátráltatja.

Így az sem biztos, hogy a katalánok ki tudnák elégíteni az egyiptomi szélső bérét. Minden esetre a katalán lapok szerint a Barcelona és Laporte elnök kívánságlistáján csillagozott helyen szerepel Szalah neve. A támadó idén 15 meccsen 15 gólt szerzett Jürgen Klopp csapatában.

Szintén a klubhoz kapcsolódik, hogy az új vezetőedző, Xavi Hernández még a Chelsea szélsőjét, Christian Pulisicot is a csapathoz csábítaná, mert az amerikai játékos kiválóan illene a vezetőedző által elgondolt játékformához. Egy biztos, a katalán klublegenda érkezésével új időszámítás kezdődött Barcelonában, és nagy változásokra készülhetnek a csapat szurkolói.

(Borítókép: Getty Images)