Nem mindennapi újítást vezetett be a Ferencváros

Sajtóanyag 2
2021.11.22. 14:07
A múlt vasárnapi Ferencváros–Fehérvár (3–0) mérkőzésen debütált a zöld-fehérek újítása. A labdarúgó Eb-n már láttunk olyat, hogy egy távirányítású kisautó hozta be a kezdőkörbe a mérkőzéslabdát. Nos, vasárnap este a Groupama Arénában egy különleges drón volt a szállító eszköz.

A projekt előkészítése hat hónapot vett igénybe, a labdaszállítási feladatra kifejlesztett drón megépítése két hónapig, míg a tesztelése a stadionban egy hónapig tartott. Az alap drón kiegészítő elemei, mint a labdatartó karok vagy a brandingelés felületei, speciális 3D nyomtatóval kerültek legyártásra. A drón 6,5 kg súlyú, 68 cm magas és 50 cm széles. Minden egyes alkatrész egyedi gyártású és tervezésű, amelyen egy 13 fős csapat dolgozott. Összesen három karbon karom tartja a labdát, a repülést és a ledobást két fős csapat irányítja a stadionban, a drónra szerelt két kamera képét is figyelve. A drón repülési magassága 10-15 méter.

Kulisszatitkok a drónról

Büszkék vagyunk arra, hogy egy újabb innovatív megoldással tudtunk különleges élményt szerezni a mérkőzésre látogató szurkolóknak, mégpedig egy olyan projekttel, amely a világon is ritkaság számba menő megoldással, a Groupama Arénában valósult meg. Célunk, hogy a közeljövőben még számos hasonló technológiai megoldással járuljunk hozzá a Fradi hazai és nemzetközi sikereihez.

mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A SPORTFIVE Hungary Kft. tájékoztatása szerint, amennyiben az időjárás lehetővé teszi, mostantól minden egyes hazai bajnoki mérkőzésen a drónnal tervezik szállítani a mérkőzéslabdát.