Koronavírusos a magyar női kézilabda-válogatott kapusa

2021.11.22. 17:33

Koronavírusos lett Janurik Kinga, a Ferencváros magyar válogatott kézilabdázója, ezért több játékos csak később csatlakozhat a jövő szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő nemzeti együtteshez – adta hírül az MTI.

A magyar szövetség tájékoztatásából kiderült, hogy hétfő késő este kezdi meg a Golovin Vlagyimir vezette női válogatott a közös felkészülést. Mivel Janurik Kingánál kimutatta a fertőzést a vizsgálat, klubtársai elővigyázatosságból a lehetséges lappangási időszakban még nem csatlakoznak a kerethez, és újabb teszteken esnek át.

A kapus részvétele a világbajnokságon egyelőre még kérdéses, erről a jövő héten születhet döntés. Helyére Szemerey Zsófiát, a Mosonmagyaróvár játékosát hívta be Golovin Vlagyimir, a magyar csapat pedig teljes létszámban legkorábban szerdán gyakorolhat.

A keretben egy nagy hiányzó ugyanakkor már biztosan lesz. Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a norvég Kristiansandban játszó átlövő, Tomori Zsuzsanna lemondta szereplését a december 1-jén rajtoló spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon.

A válogatott a tervek szerint csütörtökön indul Párizsba, ahol az olimpiai címvédő franciákkal pénteken és vasárnap is edzőmérkőzést játszik, világbajnoki szereplését pedig jövő szerdán kezdi meg Szlovákia ellen.

Két nappal később Csehország, december 6-án pedig Németország lesz a magyar válogatott ellenfele Llíriában az E csoportban.

A nyolc négycsapatos csoportból az első három helyezett jut be a középdöntőbe.