Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

A Hertha kirúgta Dárdai Pált

GettyImages-1317133552
2021.11.29. 10:35 Módosítva: 2021.11.29. 11:09

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC a hivatalos honlapján közölte, hogy menesztette Dárdai Pál vezetőedzőt.

A berlini klub arról adott tájékoztatást, hogy az együttes vezetősége részletesen elemezte a jelenlegi helyzetet, és utána döntött úgy, hogy azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól az edzői stábot.

A Hertha szombaton 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán az Augsburggal, a kék-fehérek a 97. percben kaptak gólt, így alakult ki a végeredmény. A fővárosiak 13 forduló után a 14. helyen állnak a Bundesligában.

A klub azt is bejelentette, hogy Tayfun Korkut az új vezetőedző, segítője pedig Ilija Aračić lesz. Mindkét szakember a jelenlegi idény végéig írta alá szerződését. 

Szeretnénk köszönetet mondani Dárdai Pálnak az elvégzett munkájáért. Az előző szezonban nehéz szituációban vette át a csapat irányítását, és kihívásokkal teli körülmények között bent tartotta a csapatot az első osztályban

– fogalmazott Fredi Bobic sportigazgató.

Tayfun Korkuttal új impulzusokat és új inputokat szeretnénk adni a csapatnak. Tayfun korábban már bebizonyította, hogy nemcsak stabilizálni tud egy csapatot, hanem fejleszteni is tudja azt a szenvedélyes munkájával

– mondta a sportvezető.

Dárdai Pál 2015-től 2019-ig volt a Hertha vezetőedzője, majd idén januárban vette át ismét az első csapat irányítását. Második ciklusában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 31 meccsen átlagosan 1,23 pontot szerzett.

A magyar tréner első érájában 172 meccsen irányította a Herthát, ebben az időszakban 1,38 pontot átlagolt.

A 47 éves Korkut korábban a Hannover, a Kaiserslautern és a VfB Stuttgart vezetőedzője volt, de 50 meccsnél többet sehol nem húzott le eddig. Játékosként 42 alkalommal lépett pályára a török válogatottban.

Szeretném megköszönni Fredi Bobicnak és a Hertha BSC minden vezetőjének a bizalmat. Tele vagyok energiával, és nagyon várom ezt az izgalmas feladatot

– nyilatkozta kinevezését követően az új edző.

Dárdai korábban többször is elmondta, nem ragaszkodik a felnőttcsapat kispadjához. Bobic szeptember végén egy interjúban arról beszélt, hogy a magyar vezetőedző akár tíz évig is irányíthatja az együttest, ám mindeközben érezhető volt, hogy egyre nagyobb a nyomás a 45 éves tréneren. 

A Hertha legközelebb vasárnap, a Stuttgart otthonában lép pályára.

Nagy kérdés, hogy mi lesz Dárdai sorsa: a legkézenfekvőbb megoldás ezúttal is az lehet, hogy ismét az utánpótlásban vállal munkát, de az sem kizárt, hogy több ajánlatot is meghallgat.

(Borítókép: Dárdai Pál 2021. májusban. Fotó: Filip Singer/  Pool / Getty Images)

   • Vennék
  • Hírek