Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Olimpiai bajnok vívónk az ob után visszavonul

szász
2021.12.10. 10:18
A decemberi országos bajnokság után befejezi pályafutását Szász-Kovács Emese olimpiai aranyérmes párbajtőröző – adta hírül az MTI.

Klubja, a Vasas pénteki közleménye szerint a 39 éves versenyző december 19-én lép utoljára pástra, ekkor zárja le 29 éves pályafutását.

A többszörös világbajnoki és Európa-bajnoki érmes Szász-Kovács a riói olimpián érte el karrierje legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a női párbajtőr egyéni küzdelmét.

Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta: a hónapok alatt folyamatosan alakult ki benne a döntés.

Érzem, hogy a szívem máshova húz

– szögezte le a többszörös világbajnoki és Európa-bajnoki érmes Szász-Kovács, aki a riói olimpián érte el karrierje legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a női párbajtőr egyéni küzdelmét.

Mint elmondta, volt ideje lezárni magában a pályafutását, ám így is furcsa lesz magára nem élsportolóként tekinteni.

Jó kimondani, hogy nincs több kérdőjel, nincs több vacillálás, hogy belerakjak-e még három évet, hanem megszületett a döntés és lezárom ezt a nagyon-nagyon hosszú szakaszát az életemnek

– fejtette ki. Hozzáfűzte, ennek megfelelően a korábbiakhoz képest teljesen más intenzitással készül az utolsó örömvívásra, azt sajnálja csupán, hogy az ob-t zárt kapuk mögött rendezik.

A Vasas közleményében jelzi: a vívó nem szakad el a sportágtól, ugyanis társelnökként továbbra is aktív szerepet vállal majd a vívószakosztály életében.

(Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)  • Vennék
  • Hírek