Visszavonul az aktív versenyzéstől Románia sportminisztere

DBELO20120831019
2021.12.17. 10:48

Befejezi az aktív versenyzést Novák Eduárd romániai sportminiszter, aki az idén nyáron rendezett tokiói paralimpián ezüstérmet szerzett a kerékpáros üldözőversenyben – számolt be az Új Magyar Szó. A politikus saját közösségi oldalán tudatta döntését. 

A sportminiszter bejegyzésében úgy fogalmaz: 

Az élet egy stratégia. Most pedig a legfontosabb, hogy az Országos Sportstratégiára összpontosítsak, így 15 év gyorskorcsolyázás és 23 év kerékpározás után úgy döntöttem, hogy egy ideig visszavonulok a versenyektől.

Novák Eduárd posztjában hozzátette: még nem tudja, hogy a sportágtól való visszavonulása csak átmeneti vagy végleges.

A sporttól visszavonuló miniszter 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a londoni paralimpiai játékokról, négy évvel korábban pedig ezüstérmet nyert Pekingben. Az idei tokiói paralimpián ezüstérmes lett a 4000 méteres kerékpáros üldözőversenyben.

Novák Eduárd az első miniszter olyan, aki részt vett olimpiai vagy paralimpiai játékokon, és szintén az első miniszter, aki érmet is szerzett. A vele készült exkluzív interjúnkat ide kattintva olvashatja. 

(Borítókép:  A román színekben induló, erdélyi magyar Novák Károly Eduárd versenyez a férfi kerékpárosok ezerméteres időfutamának döntőjében, a 2012-es londoni paralimpián a Kerékpárcsarnokban 2012. augusztus 31-én. Fotó:  Beliczay László / MTI)