Lehangoló diagnózis, Babos Tímea nem indul az olimpián

GettyImages-1299865480
2021.07.16. 09:49

Sérülése miatt Babos Tímea nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.

Babos kedden feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló, budapesti salakpályás viadalon, majd miután csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páros negyeddöntőtől.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára, és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.

Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben.

Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett.

Az alapos egészségügyi vizsgálatok (MRI, ultrahang, röntgen) alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, sőt egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphetek majd pályára.

Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a Magyar Csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián.

Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok, és szurkolok a Magyar Csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért.

Hajrá, Magyarock!

– írta a teniszező a hivatalos Instagram-oldalán.

(Borítókép: Graham Denholm / Getty Images Hungary)