Doppingvétség miatt két orosz úszó nem indulhat az olimpián

2021.07.16. 17:46

Doppingvétség miatt két orosz úszó versenyzési jogát is felfüggesztették, így nem indulhatnak a tokiói olimpián – írja az MTI.

Veronyika Andruszenko és Alekszandr Kudasev kizárása egyelőre ideiglenes jellegű, de a fegyelmi eljárás után hosszabb eltiltás vár rájuk. Felfüggesztésüket, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA) a moszkvai laboratóriumtól korábban kapott információk alapján rendeltek el, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA jelentette be. Elnöke, Huszain al-Muszallam kijelentette, hogy a FINA hálás a WADA-nak „a tiszta verseny biztosítását szolgáló szorgalmáért”.

A FINA továbbra is teljes mértékben elkötelezett a tiszta sportolók védelme mellett

– tette hozzá, kiemelve, hogy a vizes sportolók művelői a tokiói olimpián is szigorú ellenőrzésre számíthatnak.

Az orosz úszószövetség elnöke, az egykori kiváló versenyző, Vlagyimir Szalnyikov az olimpiai csapat két sportolójának kizárását rosszallással fogadta, és azt mondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy Andrejenkóék szerepelhessenek a tokiói játékokon.

A 30 éves Andruszenko több érmet is gyűjtött világ- és Európa-bajnokságokon váltóban, s a 25 éves Kudasevnek is vannak dobogós helyezései vb-kről.  • Tippek
  • Bankszámla