Ütős képpel már ott vagyunk a Financial Times címlapján

2021.07.24. 09:27
Fazekas Mária még nem is fogott ütőt a kezébe a tokiói olimpián, de asztaliteniszezőnk frizurája máris felkerült a Financial Times, a világ vezető pénzügyi szaklapja címoldalára. Tegyük hozzá, nem érdemtelenül.

A fotót Fábik Tibor kollégánk (Magyar Nemzet) fedezte fel, magát Fazekast pedig az egyik versenyzőtársa értesítette arról, hogy világsztár lett, legalábbis a brit újság jóvoltából az egész világ megismerhette a nevét. (Amúgy Marcsinak is egyik külföldi, luxemburgi versenyzőtársa hívta fel a figyelmét a címlapsztorira.)

Hölgyeknél nem illik az életkorral foglalkozni, de Fazekas 45 évesen van ott Tokióban a magyar asztaliteniszező-trió tartalékaként. Csak akkor jut szóhoz, ha esetleg valaki megsérül, de ezt senki sem kívánja, ő maga a legkevésbé. 

Fazekast felhívtuk Tokióban Messengeren, éppen edzésre utazott a társaival, de természetesen volt wifi a buszon, és így társalogtunk egy jót.

Megdöbbentem, persze az örömtől, amikor megláttam a fejemet a Financial Times címlapján. Amúgy már a megnyitón is sokan fényképezték a tarkómat, sikerült magamra irányítanom a figyelmet – újságolta az asztaliteniszező.

Marcsi elárulta, hogy a Haris közben, az Ark Barberyben készült a frizurája röviddel a tokiói kiutazás előtt.

Ha senki sem sérül meg a csapatból, akkor nem fogok szóhoz jutni, de sebaj, így is jól érzem magam itt Tokióban – fogalmazott.

Amikor megkérdeztem, mennyire, így felelt (persze írásban):

Nagyooooon!

Végül arra kértem, üzenjen valamit az otthoniaknak. Nem is akármilyen üzenetet küldött az olimpia eddigi leghíresebb magyarja:

A nézőknek, szurkolóknak: Nagyon hiányoztok a lelátókról! Szurkoljatok ezerrel az összes Magyarnak a képernyők előtt! Érezni fogjuk!

A „magyar” szót ugyan nagybetűvel írta, de ebben az esetben elfogadjuk, hiszen érezzük a mögötte rejlő szeretetet...