Orbán Viktor megszólalt a Hosszú Katinka-ügyben

2021.07.28. 17:00 Módosítva: 2021.07.28. 17:18
Sorra veszik védelmükbe közösségi oldalán a klasszist a fideszes politikusok, a miniszterelnök mellett Bányai Gábor, Hoppál Péter és Nagy Gábor Tamás is kiállt a háromszoros olimpiai bajnok mellett, de egy államtitkár és egy neves énekes is kommentelt a Facebookon Hosszú Katinka szerdán íródott bejegyzéséhez.

Mint az Index korábban beszámolt róla, komoly indulatokat váltott ki az interneten Hosszú Katinka azzal, hogy miután 400 méter vegyesen és a 200 méter vegyesen is csak tőle erősen közepesnek számító 2:10,22 perccel, hetedikként préselte be magát a döntőbe, a 200 méter pillangótól – Rio után ismét – visszalépett.

A stratégiai döntés után kapott hideget és meleget a klasszis (valamint edzője, Gelencsér Máté is), hogy miért vette el a helyet Jakabos Zsuzsannától. Utóbbi edzője, Petrov Iván később azt mondta, hogy egyébként meg nem is vette el, de hogy pontosan mi történt, azt itt részletesen kifejtettük, hogy érthetőbb legyen. 

Amellett, hogy Milák Kristóf friss olimpiai bajnokunk megvigasztalta Hosszút, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is értékelte a háromszoros olimpiai bajnok teljesítményét, úgy összegzett, ha rendes időben rendezik az olimpiát, Hosszú két aranyat is nyert volna

Aztán jött egy újabb fordulat az ügyben, 

szerdán maga Hosszú is posztolt a Facebookon, és válaszolt az őt bírálóknak. Mint írta, 

Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást, és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal veszek, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm, Magyarország és mindenki más, aki ott van és volt mellettem!

Eme poszt alá kommentelt Orbán Viktor is, a miniszterelnök úgy fogalmaz hozzászólásában: 

Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad.

Közben Orbán Viktor mellett számos fideszes politikus, államtitkár és egy neves énekes is bejegyzést írt a az úszó posztja alá.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő azt írta, 

Katinka a magyarok egyik büszkesége és példaképe. 3x olimpiai-, 9x világ-, 15x Európa bajnok. Egerszegi Krisztina 22 éves koráig volt olimpián (5 aranyat szerezve, máig legfiatalabb magyar olimpiai bajnokként), Katinka pedig 32 éves koráig olimpikonunk. Csak tiszteletet érdemel. A komcsi fotelforradalmárok, akik most gyalázzák, semmit nem értek el, amiért példaképek lehetnének. Köszönjük, Katinka!

A koronavírusból nemrég felgyógyult Bányai Gábor úgy fogalmaz,

Én nagyon hálás vagyok az eddigi sikerekért! Aki nem képes felfogni, hogy vannak egy embernek rosszabb időszakai a jobbak után vagy előtt, az nem ért semmit sem az emberi létből!

Erdős Norbert, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rövid posztjában annyit írt, 

Köszönjük az eddigieket és továbbra is hajrá Katinka!

Ellenzéki politikus bejegyzését egyelőre nem véltük felfedezni Katinka posztja alatt, amint születik egy, frissítjük vele cikkünket. 

A bejegyzés egyébként estére közel 80 ezer kedvelésnél jár, és a rá érkezett nagyjából 7 ezer komment zömében pozitív, támogató. Rengetegen a sportoló mellett.   • Hírek
  • Bankszámla