11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Hosszú Katinka befejezte a tokiói olimpián

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csütörtökön nem sikerült érmet szereznie a magyar csapatnak, lássuk sportolóink mai eredményeit:

  • Hajnalban a magyar férfi vízilabda-válogatott lejátszotta harmadik csoportmeccsét az A csoportban, és a japánok után Dél-Afrikát is legyőzte, egy gólt engedélyezett az ellenfélnek, a vége 23-1.
  • Cirjenics Miklós az első fordulóban a lett Jevgenijsz Borodavko ellen kezdett a férfi dzsúdósok 100 kilogrammos mezőnyében, majd következett az orosz Niiaz Iljasov a legjobb 16 között, aki megállította a magyart, ipponnal verte.
  • Férfi egypár evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a saját elődöntőjében az ötödik lett, így a B döntőben folytathatja pénteken, a 7–12. helyek egyikén végezhet.
  • Major Veronika női sportpisztolyban a 42. helyen áll a pontlövészet után, most az alapverseny felénél tartunk.
  • A hajnali úszószámokban egy negyedik helyet sikerült szereznünk: Kapás Boglárka 200 pillangón maradt le pár századdal a bronzról, a parton könnyek között értékelt. Férfi 100 m gyorson Németh Nándor a 8. helyen végzett a fináléban, míg a női 4x200 m gyorsváltó (Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka) a hetediken. 200 háton Telegdy Ádám a negyedik idővel jutott a döntőbe. A délutáni előfutamokból Késely Ajna nem jutott tovább 800 gyorson, a 13. helyen végzett, ahogy Hosszú Katinka sem 200 háton (huszadik hely), és a 4x100-as mix vegyes váltónk sem (15. hely). Férfi 100 pillangón viszont Milák Kristóf Caeleb Dressel mögött a második legjobb idővel elődöntős, Szabó Szebasztián pedig a 14. idővel. Burián Katalin 200 háton került az elődöntőbe.
  • Női tőrben ma rendezték a csapatversenyt, és a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida összeállítású magyar válogatott két vereség után győzelemmel zárt, Egyiptomot verték, ezzel a negyedik helyen végeztek. Mohamed Aida első magyar sportolóként a hetedik olimpiáján is pástra lépett.
  • Vitorlázásban Vadnai Benjamin a 17. és 21. helyen zárt a csütörtöki futamokban, összesítésben a 18. helyen áll laser standardben. Laser Radial osztályban Érdi Mária a 14. és a 11. helyet csípte el ma, összesítésben a 15. helyen áll, míg női szörfben Cholnoky Sára a 25. lett. Finn dingiben Berecz Zsombornak továbbra is jól megy, csütörtökön egy 6. és egy 7. hely jutott neki, összesítésben a 3. helyen áll.
  • Magyar idő szerint délután a magyar női kézilabda-válogatott elszenvedte harmadik vereségét, az orosz csapat 38-31-re verte a mieinket, ezzel eldőlt, hogy csak akkor juthatunk tovább a B csoportból, ha megverjük a spanyolokat és a svédeket az utolsó két meccsünkön.
  • Tornában a női egyéni összetett döntőjében Kovács Zsófia a 14. helyen végzett.
 • Spanyolország férfi kosárlabdában, a C csoportban lerendezte Argentínát csütörtökön, ugyanis 81-71-re győzött, és továbbra is menetel.

 • Óriási meccs volt a Dél-Korea–Izrael-találkozó. Utóbbi óriásit fordított 4-2-ről, ezért hosszabbításra volt szükség. Dél-Korea végül kilenc maratoni menet után kitartott, és 6-5-re győzött.

 • Csütörtökön rendezték az asztalitenisz házi döntőjét, amelyben két kínai versenyző vívott az aranyéremért. A Csin-Cseng Meng – Csing-Sun Yingsha-mérkőzés 4-2-re végződött, így előbbi nyerte a finálét.

  A bronzmeccsen a szingapúri YU Mengyu és a japán ITO Mima csapott össze, amely utóbbi sikerével, 4-1-re zárult.

 • Zsinórban ez a harmadik nap, amikor megdől az addigi csúcs, de országosan sem jobb a helyzet.

 • Az Orosz csapat 45-34-re verte a franciákat női tőrben a döntőben, a bronzmeccsen pedig a korábban a mieinket is felülmúló olaszok fölényesen legyőzték az Egyesült Államokat.

 • A magyar tornásznő, Kovács Zsófia a verseny harmadik körében 14.500 pontot szerzett, így összesítésben 53.433 ponttal a 14. helyet szerezte meg, javítva az előző körben lévő 21. helyén.

  Az aranyérmet Sunisa Lee szerezte meg (57.433 ponttal), a második Rebeca Andrade (57.298) lett, míg a dobogó harmadik fokára Angelina Melnyikova 57.199 állhatott fel.

 • A magyar tornásznő, Kovács Zsófia felemás korláton 14.233, gerendán 12.100, míg talajon 12.600 pontot kapott, így a 21. helyen áll a döntőben.

 • Alexander Zverev az utolsó elődöntős férfi teniszben Jeremy Chardyt múlta felül két játszmában. A legjobb négyben Djokoviccsal randevúzik.

 • Tovább menetel hibátlanul Szerbia férfi vízilabdában. A B csoport 3. fordulójában ezúttal Ausztráliát verték 14-8-ra, így továbbra is százszázalékosak.

 • Markéta Vondrousová elődöntője mindössze 65 percig tartott a 4. helyen kiemelt ukrán Szvitolina ellen a női teniszversenyben. A cseh játékos, aki Oszaka Naomit is búcsúztatta, 6:3, 6:1-es összesítéssel jutott a fináléba, ahol Belinda Benciccsel csap össze.

 • A negyedik előfutamban úszott Burián Katalin, magabiztosan, 2:09.10-es idővel negyedik a futamában, és ott lesz a középdöntőben 200 háton.

  A 4x100-as vegyes váltóban a magyar válogatott a hetedik helyen végzett előfutamában – a lengyeleket kizárták –, ez nem lesz elég a középfutamhoz.

 • Hosszú Katinka a harmadik előfutamban indult 200 m háton, a harmadik pálya volt az övé. Rióban ezüstérmes volt ezen a távon. Harmadikként fordult a magyar úszó, a vége 2:12.84 és hatodik hely, nagy kérdőjel, hogy ez elég lehet-e a középdöntőhöz. Végül nem, a huszadik helyen végzett, ezzel Hosszú Katinka befejezte a versenyzést a tokiói olimpián, ez volt az utolsó száma.  

 • Női rögbiben a címvédő ausztrálok két könnyed győzelemmel kezdtek, Japánt 48-0-ra, Kínát 26-10-re verték. Franciaország és Új-Zéland is két győzelemmel indított.

 • Szabó Szebasztián a kettes, Milák Kristóf a négyes pályán úszott saját előfutamában 100 pillangón. Szabó az élen fordult 50-nél, de Milák nagyot hajrázott, így ő nyert, Szabó ötödik lett. Szabó ideje 51,67, Miláké 50,62. A középdöntőbe Caeleb Dressel jutott be a legjobb idővel, mögötte második helyen Milák. 

 • Kovács Zsófia felemás korláton 14.233 pontot kapott, amivel a hatodik helyen végzett első körben. A második körben azonban sajnos nem sikerült jó eredményt elérnie, mindössze 12.100 pontot, miután oldalszaltóból leesett a gerendáról.

 • Novak Djokovics két sima szettben verte a japán Nisikori Keit a negyeddöntőben (6:2, 6:0), míg a spanyol Carreno-Busta az orosz Danyiil Medvegyevvel végzett ugyancsak két szettben.

 • A férfi vízilabda A-csoportjának 3. fordulójában Görögország egy igencsak szoros mérkőzésen, 10-9-re legyőzte Japánt.

 • Fáradtan érkeztem a 4x200-as gyorsváltó döntője után, de bizakodva álltam a versenyhez. Az edzőmért is úsztam, aki lassan nyugdíjba megy. Boldog vagyok, hogy a váltóért kvázi feláldoztam ezt a számot. A jövőben elgondolkozom, hogy melyik szám legyen a prioritás

  – mondta az M4 Sportnak a 800 méteres gyors előfutama után Késely Ajna.

 • A 100 kilós férfiak mezőnyében az a Wolf Aaron nyerte a cselgáncsverseny döntőjét, aki 2017-ben Budapesten is aranyérmes volt – a világbajnokságon. A koreai Guham Cso volt az áldozata.

 • Késely Ajna az első 100 után a hetedik helyen fordult a 800 méteres gyorsúszás harmadik előfutamában, és féltávnál sem volt változás. A futamot Kirpicsnikova nyeri, Késely Ajna a hetedik helyen végzett, sajnos ez kevés a döntőbe jutáshoz.

  A négy előfutamból Katie Ledecky jutott a legjobb idővel a döntőbe.  

 • Elkezdődtek a csütörtöki előfutamok úszásban: mi Késely Ajnára, Burián Katalinra, Hosszú Katinkára, Milák Kristófra, Szabó Szebasztiánra és a 4x100-as vegyes váltóra összpontosítunk.

 • Hamada Shori nyerte a női cselgáncs versenyt női 78 kilogrammban a francia Madeleine Malonga rovására. A két bronz a brazil Mayra Aguiarhoz és Anna-Maria Wagnerhez került.

 • Az orosz Karen Hacsanov elődöntős a férfitenisztornán, miután a legjobb nyolc között 7:6, 4:6, 6:3-ra legyőzte a francia Ugo Humbert-t.

  A nőknél Belinda Bencic jutott eddig a döntőbe, a kazah Rybakinát múlta felül. 

 • Póta Georgina könyöksérülést szenvedett, Fazekas Mária lép a helyére.

 • A finn dingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest.

  A mezőnyt a címvédő brit Giles Scott vezeti, aki négy futamot nyert sorozatban. Bereczet még a spanyol Joan Cardona előzi meg, a 23 évével a mezőny legfiatalabb tagja a hat részversenyből ötször az első háromban futott be. Finn dingiben legközelebb szombaton lesz futam.

 • Vadnai Benjamin kezdte a magyar vitorlázók szereplését a mai napon, magyar idő szerint 5.05-kor. A férfilaser-kategóriában az első futamán a 17, a második futamon 21. helyen ért célba, ezzel a 18. helyre csúszott vissza.

  Őt pár perccel Érdi Mária követte a női laser radial mezőnyben. Az első futamán 14. helyen zárt, a másodikban 11. lett, összesítésben a 15.

  Cholnoky Sára a női szörfösök mezőnyében rideg körülményekkel küzdött, három futamából 23., 20. és 21. helyen fejezte be a versenyt a mai napra, összesítésben a 25. helyen végzett.

 • Hetedik helyen zárt a magyar női tőrcsapat Tokióban, miután 45–28-ra legyőzte Egyiptomot. Korábban az olaszoktól és Kanadától is kikaptunk, így ezzel a győzelemmel a hetedik helyen zártunk. 

  A mérkőzés érdekessége volt, hogy pástra léphetett Mohamed Aida is a magyar csapatban, aki ezzel magyar csúcstartó lett az olimpiai szerepléseket nézve. 

 • A női kosárlabda A csoportjában Spanyolország 85-70-re legyőzte Szerbia válogatottját. 

 • A horvátok 13–8-ra legyőzték Montenegrót a tokiói olimpia vízilabda B csoportjában, amivel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

  A B csoport 3. fordulójában korábban Spanyolország 16–4-re nyert Kazahsztán ellen, a Szerbia–Ausztrália-mérkőzés pedig 12.50-kor kezdődik.