„A kocogás is elviselhetetlen fájdalommal jár" - Vissza kellett lépnie a magyar olimpikonnak

2021.07.30. 18:51

Kiújuló sérülése miatt nem szerepelhet a tokiói olimpián az akadályfutó Wagner-Gyürkés Viktória - közölte az MTI. A Magyar Atlétikai Szövetség pénteki tájékoztatása szerint a visszalépéssel kapcsolatos döntését a magyar olimpiai csapat orvosainak tanácsára hozta meg.

Az utolsó otthon töltött hetekben az Achillesem állapota folyamatosan javult, a fájdalom tűrhető volt, minőségi munkát tudtam végezni, így bíztam benne, hogy mire az olimpián rajthoz állok, jól fogok tudni futni. A Tocsigiben töltött edzőtábor során a lábam állapota nem várt szinten romlott, az egészségügyi csapatból mindenki legjobb tudása szerint kezelte, én pedig összeszorított fogakkal tűrtem a fájdalmat.

– mondta Wagner-Gyürkés Viktória, hozzátéve, hogy

mostanra már a kocogás is elviselhetetlen fájdalommal jár, az orvosokkal konzultálva, be kellett látnom, hogy így nem lehet 3000 méter akadályt futni. A szívem szakad meg, hogy nem tudok rajthoz állni, de minden erőmmel azon leszek, hogy a 2023-as budapesti vb-n megmutassam mire vagyok képes.

A 3000 méter akadály előfutamát Kácser Zitával és Tóth Lili Annával vasárnap futják, a döntőt pedig szerdán rendezik.  • Hírek
  • Személyi kölcsön