Milák-ezüst, póló- és kézisiker – ez volt a tokiói olimpia 8. napja

A tokiói olimpia nyolcadik napja – percről percre

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A döntő szettben 0:3-mal kezdett, össze is törte az ütőjét.

  • A háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok holland Kiran Badloe nagy előnnyel állhatott a dobogó legfelső fokára, mindössze 37 ponttal. A három másik esélyest az éremosztó futamon pályaelhagyásért kizárták (ezzel maximális pontszám jár mindegyiküknek), így a hollandnak „csak” gond nélkül be kellett érnie a célba. Az ezüstérem a francia Thomas Goyard nyakába került, 74 ponttal zárt összesítettben.

    A harmadik hely sorsa is az éremosztón dőlt el. Az izraeli Joav Cohen megnyerte az finálét, de így is kérdéses volt számára a bronzérem, 76 pontja lett így. A kínai Bi Kun a döntőn a negyedik helyen ért célba, ezzel egyetlen egy ponttal, de az izraeli előtt végzett, így ő állhatott a dobogó harmadik fokára. 

    TOKIÓ 2020, RS:X
    1. Kiran Badloe (Hollandia)
    2. Thomas Goyard (Franciao.)
    3. Bi Kun (Kína)

  • Hiába kezdett két kör után 3:1-es vezetéssel az olasz Mauro Nespoli, a török Mete Gazoz nyakába akasztják a férfi íjászat egyéni aranyérmét, mivel 6:4-re ő győzött végül.

  • A világelső szerb a második szettben sem tudott brékelni, viszont az adogatását sem bukta el. A rövidítés első szerváját rögvest elbukta, és bár a következő négy labdamenet az övé lett (4–1), innen gyorsan egyenlített Carreno, és fogadóként meccslabdához jutott (5–6). Djokovics azonban nem adta fel, két remek adogatással fordított, spanyol riválisa széles ütésével pedig egyenlített (4:6, 7:6).

  • A magyar vitorlázó finn dingi kategóriában a mai nap egy harmadik és egy ötödik helyet hozott össze Tokióban. Nem először fordul elő, hogy a zord körülmények között eltolnak egy futamot, ma is később kezdődött a második rajt, mint azt eredetileg tervezték a szervezők. 

    Összesítésben Berecz a harmadik helyen áll , és még hátra van két futam. Az élen a brit  Giles Scott 20 ponttal , őt követi a spanyol  Joan Cardona Mendez 26 ponttal , akitől a magyar csupán 3 ponttal van lemaradva. 

    Vitorlázásban annyi pontot kapnak a versenyzők, ahányadik helyen célba értek, hacsak nem kapnak szabálytalanságért vagy pályaelhagyásért büntetést. Összesen tíz futamon mérik össze erejüket az indulók, a legjobb tíz pedig az éremosztó versenyen dönti el az érmek sorsát. Viszont egy hibalehetőséget mindenki kap, egy futam pontjait nem számítják bele az összesítésbe. Ám a csavar a sztoriban, hogy „döntőben” kétszeres szorzót kapnak a pontok, így alaposan megkavaródhatnak a kártyák, főleg egy szoros állás esetén. 

  • A 2016-os riói olimpia döntőjében a szerb válogatott 11–7-re legyőzte a 2012-ben, Londonban aranyérmes Horvátországot. Most már a csoportkörben összecsaptak a felek, a horvátok 5–1-gyel kezdtek, és bár a szerbek 8–8-nál utolérték ellenfelüket, előbbiek újabb remek szériával 14–9-re elhúztak, és végül 14–12-re győztek.

    A horvátoknál Paulo Obradovic és Maro Jokovic is négyszer volt eredményes, a szerbeknél Nikola Jaksics háromig jutott.

    A horvátok négy meccs után három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen állnak, a szerbek két sikerrel és két zakóval a harmadikak.

  • A férfiak gumiasztal döntőjében borítékolható volt a szoros eredmény. Az élen a fehérorosz Ivan Litvinovics 61.715 végzett. Második lett a kínai klasszis Dong Dong, aki a negyedik, egyben utolsó olimpiáján is érmet szerzett. A mérlege négy olimpián négy érem, ebből egy arany. Szép lezárása ez a pályafutásának, az egyszer biztos... 

    A dobogó harmadik fokára Dylan Schmidt, Új-Zéland első gumiasztalban induló olimpikonja állhatott fel. A 24 éves tornász élete első olimpiai érmét szerezte, 2016-ban Rióban hetedik lett. 



  • A magyarokkal egy csoportban szereplő címvédő orosz női válogatott 28–27-re legyőzte szombaton a francia együttest a tokiói olimpia női kézilabdatornáján.

    A fordulatos első félidőben előbb a franciáknál, majd az oroszoknál volt az előny, de a hajrá előbbieknek sikerült jobban, akik már négy góllal is elhúztak, és a második felvonást kétgólos előnnyel várták.

    A fordulást követően is a franciák irányítottak, az oroszok azonban mindig fel tudtak zárkózni egy-két gólra. A kiegyenlített végjátékban aztán az oroszok utolérték riválisukat, majd minimális különbséggel nyertek.

    A címvédő így – akárcsak a riói olimpia döntőjében – ismét legyőzte a franciákat. Az oroszok a második győzelmüket aratták a csoportban, a franciák a második vereségüket szenvedték el – jelezte az MTI.

  • Az első szettet 6:4-re elbukta Pablo Carrenóval szemben.

  • Alessandra Perilli csütörtökön női trapben bronzéremmel zárt, ezzel megszerezte San Marino történetének első olimpiai érmét.

    Csupán két nap telt el, és a sportlövő megszerezte a másodikat is, sőt ezúttal ezüstéremmel zárt trap vegyes csapatban, Gian Marco Bertivel az oldalán.

  • A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár Katinka összeállítású magyar női kardcsapat a negyeddöntőben Dél-Koreától szenvedett vereséget.

    A következő összecsapáson Japán is megverte a mieinket, akik így a hetedik helyért vívhattak. 

    Az utolsó mérkőzésünk sem sikerült jól, Kína 45:30-ra nyert, így a mienk a nyolcadik helyen végeztek.

  • A finndingi kategóriában versenyző magyar vitorlázó a mai futamban a harmadik helyen végzett, amivel változatlanul tartja jez összetettben. 

  • Mészáros Eszter a 26. helyen végzett a női puskások három testhelyzetű, 50 méteres számában, azaz a 19 éves versenyző nem jutott be a szám döntőjébe. Bővebben itt!

  • Berecz Zsombor már a vízen. 

  • Jó reggelt a most ébredőknek! Összefoglaljuk a legfontosabb éjjeli történéseket:

    • Milák Kristóf hatalmasat csatázott Caeleb Dressellel a férfi 100 méteres pillangó döntőjében. Az amerikai végül világcsúccsal nyert, Milák ezüstérmet szerzett. Ilku Miklós kollégánk ott volt az uszodában és meg is szólaltatta a magyar úszót. Részletek itt!
    • A magyar vegyes váltó (Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás) a 11. helyen végzett triatlonban. 
    • Kozák Luca a harmadik helyen végzett előfutamában 100 gáton és bejutott az elődöntőbe.
    • Női kardcsapatunk kikapott Dél-Koreától a negyeddöntőben, majd a mieink Japántól is vereséget szenvedtek, így a hetedik helyért vívhatnak.
    • Mészáros Eszter a női sportpuskások versenyében nehéz helyzetben van, a selejtező magyar idő szerint háromnegyed nyolc körül ér véget.
    • A rossz időjárási körülmények miatt még mindig nem rajtolhattak el Berecz Zsomborék.
    • Az Egyesült Államok ellen játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott. A találkozót percről percre követheti ide kattintva!

    Maradjanak továbbra is velünk, hiszen az események folytatódnak!

  • A 19 éves sportlövő számára véget ért a női puska 50 méteres, 3 testhelyzetű selejtezője, 1161 kört teljesített 120 lövésből, a rendelkezésre álló 165 perc helyett ő 120 alatt végzett.

    Ezzel viszont aligha fog bekerülni a legjobb 8 közé, azaz minden bizonnyal lemarad a döntőről.

  • Még pénteken szenvedett súlyos balesetet a tokiói olimpia BMX-versenyén Connor Fields. Az amerikai versenyző azóta kikerült az intenzív osztályról – írja a Reuters. A versenyzőt a baleset után a pálya mellett kezelték, majd a tokiói St. Luke nemzetközi kórházba szállították. 

    A USA Cycling szombaton arról számolt be, hogy Fieldsnek bevérzett az agya.

    Az orvosok az intenzív osztályon töltött éjszaka után közölték, hogy nem történt további vérzés, és új sérüléseket sem találtak. Fields továbbra is a kórházban marad a teljes kitisztításig, de az intenzív osztályt elhagyhatta

    – zárul a közlemény. 

  • A magyar női kardcsapat Dél-Korea után Japántól is kikapott (ezúttal 45:42-re), így a hetedik helyért vívhat. Ellenfelünk Kína vagy az Egyesült Államok lesz.

  • A 19 éves sportlövő térdelve 388 kört lőtt a maximális 400-ból, fekve viszont pontosabb volt, 391 körrel abszolválta a 40 lövést.

  • A magyar női kardcsapat Japánnal találkozik a helyosztón, miután a mienk 45:50-re kikaptak Dél-Koreától a negyeddöntőben. Jelenleg a japánok vezetnek 22:15-re.

  • Megkezdődött a nők 50 méteres, 3 testhelyzetű puskás versenye, a 47-es lőállásban Mészáros Eszterrel. A 19 éves sportlövő az imént fejezte be 40-es sorozatát térdelő testhelyzetből, amit 388 körrel zárt.

    A versenyzőknek a selejtezőben összesen 40-40-40 lövést kell leadniuk térdelő, fekvő, majd álló helyzetből, erre 165 percük van.

  • A tokiói olimpia szervezői 21 új koronavírusos esetről számoltak be szombaton a játékokkal összefüggésben, de közülük egyik sem volt sportoló – adta hírül az MTI. Eddig összesen 241 esetben mutatták ki a fertőzést, akikből 23 sportoló. 

  • A nem megfelelő időjárási körülmények miatt csúsznak a rajtok. 

  • Dél-Korea legyőzte a magyar női kardcsapatot, 45:40 a vége. A mieink az 5-8. helyért folytatják. A koreaiak az oroszok ellen vívnak a döntőbe jutásért. 

  • Kozák Luca 100 méter gáton az elődöntőbe jutott.

    Délután előfutamokkal, elődöntőkkel folytatódnak az atlétikai versenyszámok, valamint három döntőt is rendeznek: diszkoszvetésben (13.15-kor kezdődik), 4x400 méteres vegyes váltóban (14.35) és női 100 méteres síkfutásban (14.50).

  • Fej-fej mellett a két csapat, Dél-Korea 40:39-re vezet. 

  • 39:38-ra vezetnek a koreaiak, Márton Anna a páston.

  • Megvan a 35. találatunk, három tussal vezetünk Dél-Korea ellen.

  • A jobb karját fájlalja a koreai vívó, a páston ápolják.