Még az érem sem jött össze Novak Djokovicsnak Tokióban

djokovics
2021.07.31. 10:56
Még az éremszerzés sem jött össze férfi egyesben Novak Djokovicsnak a tokiói olimpián, mivel a harmadik helyért vívott mérkőzésen három szettben kikapott a spanyol Pablo Carrenótól.

Az olimpia egyik legnagyobb meglepetését jelentette, hogy az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban is győztes Novak Djokovics az elődöntőben 6:1-es nyitány után kikapott a német Alexander Zverevtől.

A bronzmérkőzésen a világranglistán 11. helyen álló Pablo Carrenóval csapott össze, és bár a spanyol első két adogatásánál egyaránt bréklabdához jutott, élni a három esély egyikével sem tudott, míg ellenfele ezt követően rögvest sikerrel járt.

Djokovics két szettpontot is hárított 5:3-as hátránynál, majd fogadóként két labdája is volt az egyenlítéshez, de ezekkel nem tudott élni, így a spanyolé lett az első szett (4:6).

A második felvonásban senki sem jutott fogadóponthoz, a rövidítés első szerváját rögvest elbukta a szerb, és bár a következő négy labdamenet az övé lett (4–1), innen gyorsan egyenlített Carreno, és fogadóként meccslabdához jutott (5–6). Djokovics azonban nem adta fel, két remek adogatással fordított, spanyol riválisa széles ütésével pedig egyenlített (7:6 – 8–6).

Ebből nem tudott előnyt kovácsolni, újabb brékesélyt hagyott ki, majd elveszítette az adogatását, Carreno pedig gyorsan ellépett 3:0-ra – törött is a szerb ütője.

Ezután már hiába hozta az adogatásait, mivel a meccs során egyszer sem tudott brékelni, így nem volt esélye a visszakapaszkodásra – bár Carrenónak összesen hat meccslabdára volt szüksége a győzelemhez (3:6).

A 2008-ban Pekingben harmadik helyezett Djokovics számára egy érem azért még összejöhetETT VOLNA Tokióban, Nina Sztojanovics oldalán vegyes párosban LETT VOLNA ÉRDEKELT, DE SÉRÜLÉS MIATT VISSZALÉPETT, ÍGY AZ AUSZTRÁL Ashleigh Barty, John Peers kettős ÁLLHAT A DOBOGÓRA.

TOKIÓ 2020
TENISZ
FÉRFI EGYES, BRONZMÉRKŐZÉS

Djokovics (szerb)–Carreno (spanyol) 4:6, 7:6 (8–6), 3:6

NŐI PÁROS, BRONZMÉRKŐZÉS

Laura Pigossi, Luisa Stefani (brazil)–Veronyika Kugyermetova, Jelena Vesznyina (orosz) 4:6, 6:4, 11–9 – döntő rövidítés

VEGYES PÁROS, BRONZMÉRKŐZÉS
Ashleigh Barty, John Peers (ausztrál)–Nina Sztojanovics, Novak Djokovics – meccs nélkül

(Borítókép: Clive Brunskill / Getty Images)  • Hírek
  • Csok