Vilhelmina
10 °C
21 °C

Három évvel ezelőtt még pincérnő volt, most olimpiát nyert

2021-08-01T041128Z 1173835585 SP1EH810BKHPY RTRMADP 3 OLYMPICS-2
2021.08.01. 06:48
A brit színekben versenyző Charlotte Worthington nyerte az olimpiák történetének első szabad stílusú BMX-versenyét női kategóriában. Sok mindent mondhatunk az újdonsült olimpiai bajnok kerékpárosról, azonban azt biztosan nem, hogy egész életében erre a pillanatra készült volna.

A 25 éves Charlotte Worthington a női döntő első körében elesett, így érvénytelen volt a köre, ellenben a második próbálkozásával, ahol szinte hibátlan mutatványsort mutatott be, 97,50 pontot szerzett, és egyből a mezőny tetejére ugrott. Teljesítményével többek között a sokkal esélyesebbnek tartott amerikai Hannah Robertset is maga mögé utasította. 

Charlotte élete finoman szólva sem a szabad stílusú BMX körül forgott kiskorában – számol be a történetről a TOI Sports. Három évvel ezelőtt az immár olimpiai bajnoknő

egy manchesteri mexikói étteremben volt pincérnő, és legfontosabb teendői közé tartozott a reggeli sütés-főzés a tűzforró kemencék mellett.

Ezekben az időkben még maximum csak hobbiként tekintett a BMX-re, de elhatározta, hogy komolyabban is elkezd foglalkozni szenvedélyével, miután 2017-ben a BMX hivatalosan is bekerült az olimpiai programba. 

Jamie Bestwick edző segítségével Charlotte sikeresen kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, ahol egy egészen elképesztő mutatványsorozat után hódította el az aranyérmet. A győzelme utáni pillanatokban edzőjéhez rohant, át is ölelte őt. 

A csillagok között járok. Itt ülök, és várok arra, hogy felébredjek ebből az álomból. Ez az egész olyan meseszerű 

– nyilatkozta a döntő után az újdonsült olimpiai bajnoknő. 

(Borítókép: Reuters)