Mihály
12 °C
21 °C

Neonáci tetoválást villantott a szlovák golfozó, a felesége szerelemről beszél

2021.08.03. 11:23 Módosítva: 2021.08.03. 11:23

Ezüstérmet szerzett Szlovákiának a dél-afrikai származású szlovák golfozó, Rory Sabbatini, ám nemcsak emiatt figyelt fel rá a közelmúltban a sajtó, hanem azért is, mert néhány fotó tanúsága szerint a sportember bal bicepszén kétes tetoválás virít.

Egy szimbólumról van szó, amely erősen hasonlít az 1973-ban alapított apartheidpárti mozgalom, az AWB (Afrikaner Weerstandsbeweging) jelképére, feltűnése után pedig – írja a szlovák SME nyomán a Paraméter – el is indult a találgatás arról, hogy mi is lehet az. 

A SME által megszólaltatott szakértő szerint a triszkelion elnevezésű, háromágú alakzatnak több jelentése is lehet. Dušan Mila felidézte, hogy korai szimbólumnak számít a kelta időkből, emellett a francia Bretagne, az olasz Szicília, de a brit Man-szigetek címerében is szerepel különböző formákban. A náci Németország idején viszont az SS bizonyos egységei is használták a triszkeliont, s 1973-tól kezdődően ez vált az AWB jelképévé, ami kemény apartheidpárti szervezetként számos erőszakos támadást hajtott végre Dél-Afrikában. 

Az olimpikon felesége, Martina Sabbatini háborogva utasította vissza, hogy egyesek náci szimbólumnak tartják férje tetoválását, állítása szerint az ugyanis három L betűt ábrázol, ami a szerelem, a nevetés és a hűség hármas jelszava.

Nekem is van egy ugyanilyen, csak a testem más részén. Pár nappal az esküvőnk után tetováltattuk, és azt jelenti, hogy Love, Laugh, Loyalty (szerelem, nevetés, hűség)

 – közölte.

Dušan Mila azonban úgy véli, ha nem egy dél-afrikai származású személyre tetoválva került volna elő a jelkép, fel sem merül az említett kérdés, így azonban Rory Sabbatini magyarázata nagyjából olyan, mintha egy német sportoló horogkeresztet tetováltatna magára, majd azt állítaná, hogy a rajta lévő szvasztika egy hindu szimbólum, ami számára a boldogságot és a napot jelképezi.