új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Eddig tartott mai élő közvetítésünk az olimpia 15. napjáról. Köszönjük, hogy velünk tartottak, tegyenek így vasárnap hajnalban is, hiszen természetesen a nyári játékok utolsó napján is érkezünk, többek között a magyar férfi vízilabda-válogatott bronzmeccsével. Jó pihenést kívánunk!

  • A labdarúgótorna döntőjében 1–1-es rendes játékidőt követően a 2×15 perces hosszabbítás 110. percében a csereként pályára lépő Malcolm lett a nyerőember Spanyolország ellen, az ő góljával nyertek a dél-amerikaiak 2–1-re, akik ezzel megvédték címüket. 

  • A magyar érdekeltségű események az olimpia 15. napján:

    • sorozatban harmadszor is olimpiai bajnok a magyar női kajak négyes. A Balla Virág, Takács Kincső páros az ötödik helyen végzett C–2 1000 méteren, Adolf Balázs a 15. lett C–1 1000 méteren. A férfi kajak négyes a hetedik lett 500 méteren. Palotai Barnabás kollégánk ott volt a helyszínen, összefoglalóját ide kattintva olvashatja el!
    • megtört az átok, az Orosz csapatot legyőzve lett olimpiai bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott. Ilku Miklós kollégánk ott volt az uszodában, helyszíni riportját itt nézheti meg!
    • A birkózó Muszukajev Iszmail első meccsét megnyerte, a másodikon viszont kikapott a vigaszágon, így az ötödik helyen zárt.
    • Férfi öttusázóink közül Marosi Ádám az előkelő hatodik, míg Kasza Róbert a 26. helyen végzett. Marosi a verseny után megdöbbentő történetet is elmesélt Palotai Barnabás kollégánknak a vegyes zónában.
  • A focitorna döntőjében a ráadás 110. percében a csereként pályára lépő Malcolm révén nagyon közel kerültek a dél-amerikaiak az olimpiai bajnoki címhez. 2–1-re vezetnek Spanyolország ellen.

  • Nagyot hajráztak a dánok, hatgólos hátrányból is sikerült majdnem felállniuk, a hajrát azonban jobban bírták a franciák, akik 25–23-ra nyertek, így övék az aranyérem. A bronzot korábban Spanyolország szerezte meg Egyiptommal szemben.

  • A házigazda japán válogatott szerezte meg az aranyérmet a tokiói olimpia baseballtornáján, miután a szombati döntőben 2–0-ra legyőzte az amerikai csapatot.

    A nőknél a softballtornán a múlt héten ugyancsak hazai siker született. A sportág 2008 után került ismét olimpiai programba, akkor Pekingben – az ezúttal negyedik –dél-koreaiak diadalmaskodtak.

  • Brazília és Spanyolország a rendes játékidőben nem bírt egymással, Cunha és Oyarzabal góljaival 1–1-re áll a meccs, így jön a 2×15 perces hosszabbítás.

  • Az ausztrál válogatott szerezte meg a bronzérmet a tokiói olimpia férfi kosárlabdatornáján. A szombati helyosztón a 42 pontos Patty Mills (San Antonio Spurs) vezette gárda magabiztosan verte az első olimpiájukon szereplő szlovénokat. Az Európa-bajnok csapat NBA-sztárja, Luka Doncic 22 ponttal zárt.

  • Az Egyesült Államok csapata magabiztosan nyerte a női 4x400-as váltófutást, a lengyelek közel négy másodperces lemaradással, de országos csúccsal lettek másodikok. Harmadikként a jamaicai négyes futott be.

    A férfi 4x400 is amerikai sikert hozott, a hollandok országos csúccsal ezüstérmesek, Botswana a harmadik.

  • A labdarúgótorna döntőjének 61. percében Mikel Oyarzabal egalizált, aki Carlos Soler mesteri beadását a hosszú oldalon bevetődve, kapásból rúgta a brazil kapuba.  

  • A férfi kézilabdatorna döntőjében Franciaország az első játékrészt követően négy góllal, 14–10-re vezet Dániával szemben.

  • 20 perc telt el a francia–dán fináléból, 9–7-re vezet Franciaország.

  • Ami büntetőből nem ment, az egy óriási spanyol védelmi hibát követően igen: a Dárdai Pál Hertháját erősítő Cunha szerzett meg egy magasra pattanó labdát a bámészkodó spanyol védők között a 16-oson belül, majd közelről a kapuba bombázott. Félidőben tehát előny a braziloknál!

  • A VAR segítségével 11-est rúghattak a brazilok a labdarúgótorna fináléjának 38. percében, miután a spanyol kapus Unai Simón egy rossz kijövetel után letarolta Matheus Cunhát. Az Everton támadója, Richarlison volt az ítéletvégrehajtó, aki azonban kis túlzással kibombázta a labdát a stadionból, így továbbra is 0–0 az állás. 

  • A tokiói olimpián is az oroszok nyerték a szinkronúszás csapatversenyét. Az európai együttes a szám ötkarikás programba kerülése, 1996 óta csak az atlantai olimpián nem tudott győzni, és 2000 óta sorozatban hatodik diadalát aratta. A párosok között is győztes Szvetlana Romasina a hetedik olimpiai aranyát nyerte.

  • Méghozzá klasszisokkal mindkét oldalon, Brazília kezdőjében ott van többek között Dani Alves, vagy éppen Richarlison, Spanyolország pedig Pedrivel, Dani Olmóval és Marco Asensióval rohamoz.

  • A női tízezer méteres síkfutást a holland Sifan Hassan nyerte, kevesebb mint egy másodperccel megelőzve a bahreini Kalkidan Gezahegne-t. Bronzérmes az etióp Letesenbet Gidey.

    Férfi 1500 méteren a norvég Jakob Ingebrigtsené az arany, dobogóra állhat a kenyai Timothy Cheruiyot és a brit Josh Kerr.

  • Óriásit harcolt a magyar öttusázó a kombinált számban és végül a hatodik helyen ért célba. Az aranyérmet a brit Joseph Choong nyerte, második helyen az egyiptomi Ahmed Elgendy végzett, a bronzérmet pedig a dél-koreai Dzsung Dzsin Hva szerezte meg. A másik magyar versenyző, Kasza Róbert a 27. helyen ért célba.

  • Muszukajev Iszmail a nyolcaddöntős siker után Otoguro Takuto ellen vereséget szenvedett a negyeddöntőben a férfi 65 kilogrammos szabadfogású birkózók mezőnyében. A japán bejutott a döntőbe, Muszukajev a vigaszágon folytathatta, ahol a mongol Tulga Tumur Ocsiron keresztül vezetett az út a bronzmérkőzéshez. A dagesztáni származású Muszukajev az orosz Gadzimurad Rasidovval találkozott.

    Az összecsapás felénél a bírók az oroszt látták aktívabbnak, Muszukajev nem tudott akciózni a támadóidőben, megszerezte a vezetést Rasidov, aki pár másodperccel később sikeres támadással kettőre növelte előnyét. Muszukajevék challenge-t kértek, de elveszítették, három perc után 3-0 volt az állás.

    Újabb két kilépéssel már öttel ment az orosz, Muszukajev nem tudott pontot szerezni, az ötödik helyen fejezte be a tokiói olimpiát.

  • Meglepetésre az izraeli Linoj Asram nyert egyéni összetettet ritmikus gimnasztikában szombaton a tokiói olimpián. 

    A 22 éves bajnok sikere azért váratlan, mert 2000 óta kizárólag orosz siker született rg-ben az ötkarikás játékokon. 

    A favorit orosz ikerpár tagjai közül a háromszoros világbajnok Dina Averina második, Arina pedig a negyedik lett. A pénteki selejtezőben Pigniczki Fanni a 20. helyen zárt, így nem jutott be a fináléba.

  • Az öttusázó Marosi Ádám a 7., Kasza Róbert pedig a 24. helyről várhatja a kombinált számot, a futást és a lövészetet a tokiói olimpián. 

  • Több látványos padlózás is volt az olimpián, íme egy kis összeállítás a legdurvább padlózásokból:

  • Muszukajev Iszmail a nyolcaddöntős siker után Otoguro Takuto ellen vereséget szenvedett a negyeddöntőben a férfi 65 kilogrammos szabadfogású birkózók mezőnyében. A japán bejutott a döntőbe, Muszukajev a vigaszágon folytathatta, ahol a mongol Tulga Tumur Ocsirral találkozott.

    Muszukajev a támadóidejében nem tudott akciót végrehajtani, ezzel a mongol szerezte meg a vezetést. A második három percben a magyar birkózó földre vitte Tumur Ocsirt, megfordítva az állást.

    A mongol fél perccel a vége előtt egyenlített, mert Muszukajev nem akciózott. Másodpercek voltak hátra, amikor Tumur Ocsir próbálta levinni Muszukajevet, viszont kilépett a szőnyegről, a mongolok challenge-t kértek, amit elveszítettek. Muszukajev Iszmail így 4-2-re győzött és a bronzéremért birkózhat.

  • Az egyéniben kétszeres világbajnok Marosi a 7. helyre jött fel a lovaglás után, a kombinált számot, azaz a laser runt 828 ponttal kezdi. A jelenleg 3. helyezett cseh Jan Kuf mögött mindössze 10, az éllovas brit Joseph Choong mögött 31 pont a lemaradása. Ez azt jelenti, hogy ennyi másodperccel utánuk kezdheti meg a futást. A 4. és a 10. helyezett között hatalmas tömörülés várható, mivel őket mindössze 8 másodperc választja el őket.

    Kasza Róbert a 24. pozíciót foglalja el a tabellán 772 ponttal.

  • A spanyol férfi kézilabda-válogatott 33–31-re legyőzte Egyiptomot a harmadik helyért rendezett mérkőzésen, így megszerezte a bronzérmet.

  • Farome ezúttal sem vert le egy akadályt sem, igaz, 80 helyett 83 másodperc alatt értek körbe ők ketten, amiért három pont levonás jár, de a 297 pont kiváló teljesítmény!

  • A francia válogatott szerezte meg a bronzérmet a tokiói olimpia női kosárlabdatornáján.

    A júniusban Európa-bajnoki ezüstérmes csapat - amely az elődöntőben óriási meglepetésre kikapott a házigazda japánoktól - a szombati bronzmérkőzésen 15 ponttal verte az Eb-győztes, Rióban harmadik szerbeket.

    A magyar bajnok Sopron Basket légiósai közül a szerbeknél Jelena Brooks 14, Nevena Jovanovic 9, míg a franciáknál Gabby Williams 17 pontot dobott. A döntőt vasárnap vívja a sorozatban hetedik ötkarikás aranyára hajtó amerikai, valamint a hazai együttes.

  • Övé és az eddig remekül teljesítő Farome-é a főszerep.

  • A dán csapat 43 pontot szerezve nyerte a pályakerékpár férfi madison számát, Nagy-Britannia és Franciaország 40-40 ponttal zárt, a briteké az ezüstérem.

  • Ezekben a pillanatokban zajlik a női vízilabdatorna díjátadó ceremóniája, a harmadik helyen végzett magyar csapat boldogan állt fel a dobogóra, jó látni a mosolyt a lányok arcán.