Kialudt a láng, véget ért a tokiói olimpia!

A tokiói olimpia tizenhatodik napja – percről percre

Vége
2021-08-08T115514Z 780644445 SP1EH880X3YC9 RTRMADP 3 OLYMPICS-20

A legfontosabbak

2021. augusztus 8., 13:27
Érkeznek a magyarok!
2021. augusztus 8., 08:00
Bronzérmes a férfi pólócsapat!
2021. augusztus 8., 02:12
Címvédés férfi maratonfutásban
2021. augusztus 8., 01:28
A magyarok napi programja
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Norvégia 36-19-re legyőzte Svédországot a tokiói olimpia női kézilabdatornájának bronzmérkőzésén. A döntőt magyar idő szerint reggel 8 órakor a címvédő Orosz csapat vívja Franciaországgal. 

  • Szombaton huszonhat új koronavírusfertőzést regisztráltak a tokiói olimpián – adta hírül az MTI. Az olimpia szervezői azt is közölték: az eddigi legtöbb fertőzést még csütörtökön mutatták ki, akkor 31 esetet regisztráltak. 

    Az ötkarikás játékok olimpiai stábja július 1-e óta csaknem 600 ezer elvégzett tesztből 430 pozitív esetet regisztrált, ezek közül 32-en az olimpiai falu lakói voltak. 

  • Horvátországé az ötödik hely a férfi pólótornán, miután 14–11-re legyőzte az Egyesült Államokat. A Magyarország–Spanyolország bronzmérkőzés 6.40-kor kezdődik.

  • Olaszország 14–14-es döntetlent játszott Montenegróval a férfi vízilabda-torna első vasárnapi helyosztóján, így ötméteresek döntöttek, amiben az olaszok bizonyultak jobbnak.

    Olaszország így a hetedik, Montenegró a nyolcadik helyen végzett. 

  • Pályakerékpárban három érmet osztanak ki vasárnap. Női omniumban az első futamon máris hatalmasat bukott a mezőny. A futamot végül az amerikai Jennifer Valente nyerte meg, aki 40 pontot kapott a győzelemért. Hamarosan jön a folytatás!

  • Szerbia lett a bronzérmes női röplabdában, miután a helyosztón 3:0-ra legyőzte Dél-Koreát. 

  • A tokiói olimpián a sportolóknak mindenhol kötelező maszkot viselniük, kivételt csak a versenyzés képez. A brazil férfi röplabda-válogatott játékosa, Lucas Saatkamp viszont a mérkőzések alatt is viselte, de nem valamifajta demonstráció céljából, hanem családi okokból – számolt be az AP

    A 35 éves röplabdázó a teljes torna alatt maszkban játszott, ugyanis 5 éves fia légzési problémákkal küzd, a koronavírus pedig különösen veszélyes rá nézve, ugyanis inhalátorral lélegzik. 

    Nem példát szeretnék mutatni a maszkhasználatra. Az egyetlen célom, hogy magamat és ezzel a családomat védjem 

    – nyilatkozta a sportoló, aki nem tudja, hogy tette milyen reakciókat váltott ki, mivel a közösségi média elkerülésével sem a kritikák, sem a dicséretek nem jutottak el hozzá. 

    A játékos azt is leszögezte: a maszk viselése nem zavarta a játékban. 

  • Rio után Tokióban is olimpiai aranyérmet szerzett a férfi maratonfutók között a kenyai Eliud Kipchoge. A 36 éves futó 2:08:38-as idővel ért célba. 

    Az ezüstérmet a holland Andi Nageeye, a harmadik helyet pedig a belga Bashir Adbi szerezte meg. 

  • A tokiói olimpia atlétikaversenyeinek záró napján férfi maratonfutásban is érmet osztanak. A versenyzők magyar idő szerint éjfélkor kezdték meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítését. 

    A futók már 25 kilométeren túl vannak, az élen jelenleg Rio olimpiai bajnoka, a kenyai Eliud Kipchoge halad. 

  • ATLÉTIKA

    férfi maratoni 

    KÉZILABDA

    nők 

    KOSÁRLABDA

    nők 

    ÖKÖLVÍVÁS

    férfi 63 kg 

    férfi +91 kg 

    női 60 kg 

    női 75 kg 

    PÁLYAKERÉKPÁR

    női omnium 

    női sprint 

    férfi keirin 

    RITMIKUS GIMNASZTIKA

    kéziszercsapat 

    RÖPLABDA

    női torna 

    VÍZILABDA

    férfi torna 

  • Csupán egy magyar vonatkozású esemény van vasárnap, férfi vízilabda-válogatottunk a bronzéremért ugrik medencébe 6.40-kor Spanyolország ellen. A találkozót percről percre tudósítjuk majd az Indexen!

  • Jó estét kívánunk! Eljött ez a nap is, ma véget ér a tokiói olimpia. Tartsanak velünk ma is!