Szüneteltetné karrierjét az olimpia legjobb játékosa

vjahireva
2021.08.08. 19:24
Szüneteltetné pályafutását az orosz Anna Vjahireva, a tokiói olimpia női kézilabdatornájának legértékesebb játékosa (MVP).

Szeretném felfüggeszteni a karrieremet. Tartanom kell egy kis szünetet, hogy rendbe tegyem magamat, a testemet és a lelkemet

– idézi az orosz RIA Novosztyi hírügynökség a 26 éves játékost.

A Rosztov-Don jobbátlövője hozzátette, reméli, hogy élő szerződése ellenére a klubja lehetővé teszi számára a pihenőt, de ha nem, akkor természetesen folytatja a munkát.

Vjahirjeva hangsúlyozta, egyelőre nem árulhatja el, miért szeretné szüneteltetni a játékot, és most még azt sem tudja, mennyi időt akar kihagyni, de a visszavonulásra nem gondol.

Egész életemben kézilabdáztam, el sem tudom képzelni, hogyan élnék nélküle, de ha nem tartok szünetet, minden könnyekkel végződhet...

– jegyezte meg.

Az oroszok címvédőként érkeztek a japán fővárosba, ahol szintén döntőbe jutottak, ott viszont 30–25-re kikaptak a franciáktól.

A Rio de Janeiróban aranyérmes és ugyancsak MVP-nek választott jobbátlövő úgy fogalmazott, alapvetően nagy csalódás számára az ezüstérem, de ha a maximalizmusát háttérbe szorítja, akkor nagy győzelemként és kellemes emlékként tekint erre az eredményre, figyelembe véve azokat a feltételeket és körülményeket, amelyekkel küzdöttek a torna során.

Nem akarom konkrétan kifejteni, mire gondoltam. A lényeg, hogy a lányok értsék, miről beszélek, és megértsék, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kezdés után döntőbe jutottunk

– nyilatkozta.

Az oroszok a csoportkör első meccsén döntetlent játszottak a brazilokkal, majd 12 góllal kikaptak a svédektől, de a magyarok 38–31-es legyőzésével lendületbe kerültek.

Nem az én hatásköröm kommentálni a válogatott felkészülését. Nem hibáztatok senkit semmiért. Azt mondják: ha nem tudsz jót mondani, ne mondj semmit. Nehéz volt, nagyon nehéz, de nem akarom feltépni a sebeket, nem az én dolgom

– magyarázta Vjahireva.

(MTI)

(Borítókép: Valery Sharifulin\TASS via Getty Images)  • Hírek
  • Hírek