Úszás

000 9A74CD
2021.07.22. 10:50 Módosítva: 2021.07.23. 10:50

Rióban három arany-, két ezüst-, és két bronzérem volt a termése a magyar küldöttségnek. Ezt a teljesítményt ha sikerülne megközelítenie a magyar csapatnak, akkor már egy sikeres olimpiát tudhatnánk a magunkénak.

Hosszú Katinka az úszócsapat legnagyobb sztárja, akinek különösen nem jött jól a koronavírus miatti leállás, így nem tudta az ötkarikás játékok előtti hónapokat végig versenyezni, egyelőre távol áll a riói csúcsformájától. De a küldetés közel sem lehetetlen, főleg ha Hosszú Katinkáról van szó.

A férfiaknál Milák Kristóftól várjuk elsősorban az érmeket, de rajtuk kívül érdemes lesz odafigyelni Kenderesi Tamásra és Kapás Boglárkára, akik 200 pillangón szállnak harcba.

Nyílt vízi úszásban Rasovszky Kristófnak és Olasz Annának drukkolhatunk.

Úszás Tokióban

Időpont: július 24.-augusztus 1.

Helyszín: Tokiói Víziközpont

Résztvevők száma: 878 sportoló

Versenyek száma: 37

Magyar résztvevők Tokióban

Férfiak: Bernek Péter, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Holoda Péter, Horváth Dávid, Kalmár Ákos, Kenderesi Tamás, Kovács Benedek, Kozma Dominik, Kós Hubert, Lobanovszkij Maxim, Márton Richárd, Milák Kristóf, Németh Sándor, Szabó Szebasztián, Takács Tamás, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid, Zombori Gábor

Nők: Békési Eszter, Burián Katalin, Fábián Fanni, Gyurinovics Fanni, Halmai Petra, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Mihályvári-Farkas Viktória, Sebestyén Dalma, Senánszky Petra, Sztankovics Anna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf, Olasz Anna

(Borítókép: Hosszú Katinka. Fotó: Tobias Schwarz / AFP)