A kisvárdai renegát észhez tért, beállt a sorba

DEBRE20210417010
2022.01.07. 15:19
Claudiu Bumba észhez tért, és miután nem tudott elszerződni Kisvárdáról a MOL Fehérvár FC csapatához, szépen beállt a sorba. Révész Attila sportigazgató legalábbis erről, továbbá egy lengyel labdarúgó, Rafał Makowski leigazolásáról – aki a koronavírus-fertőzés miatt szívizomgyulladásban szenvedő Szlobodan Szimovicst pótolja – tájékoztatta az Indexet.

Vannak játékosok, akik szeretnének távozni. Elsősorban Bumba, akit kapzsi menedzsere az utolsó pillanatokban arra próbált rávenni, hogy távozzon a Fehérvárba magasabb bérért. Habár volt egy megállapodásunk a hosszabbításról, a menedzsere kapzsisága ezt sajnos nem tette lehetővé. Természetesen meg is szakítottuk vele a kapcsolatot, Bumba pedig bejelentette, hogy így nem tud futballozni. Meg fogja tanulni, hogy az NB III-ban is lehet keményen dolgozni, természetesen nem fogunk engedni a zsarolásának. Majd úgy megy haza Romániába, hogy megtanulja, Magyarországon nem az van, amit a játékosok akarnak.

Mindezt az ősz legjobb klubvezetőjének megválasztott kisvárdai sportigazgató, Révész Attila nyilatkozta a minap csapata egyik erősségéről, Claudiu Bumbáról a Digi Sport reggeli magazinműsorában. Úgy tűnt, a labdarúgó NB I második helyén álló meglepetéscsapatnak tavasszal le kell mondania román erősségéről. 

Csakhogy huszonnégy óra alatt sok víz lefolyt a Tiszán. Pénteken már arról tájékoztatta Révész az Indexet, hogy Bumba észhez tért. 

„Én azt mondtam, hogy ha nem lesz változás az álláspontjában, és köti az ebet a karóhoz, akkor megy az NB III-as csapatunkhoz – mondta a sportigazgató. – De alighogy megjelent a tévényilatkozatom írásos változata, Bumba jelezte, hogy beáll a sorba, és rendesen elkezdett dolgozni.” 

Amikor felvetem, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy marad is a klubnál, Révész felcsattan:

Hát az nem úgy van, hogy gondol egyet, és már repül is! Június 30-ig szól a szerződése, addig nálunk fog játszani, és csak rajta múlik, hogy az NB I-ben vagy az NB III-ban. Egyelőre úgy látom, az NB I-ben, mert most példás a munkamorálja. Nálunk a fizetésért meg kell dolgozni. 

Ha már fizetés, pénteken újabb játékos került fel a várdai fizetési listára: a lengyel Rafał Makowski, akit a megbetegedett szerb légiós, Szlobodan Szimovics pótlására szerződtettek a Legia Warszawától. 

(Borítókép: Claudiu Bumba, a Kisvárda Master Good [b] és Marcel Heister, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2021. április 17-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)