Ma 101 éves Keleti Ágnes, aki már izgatottan várja a köszöntéseket

FERI2516
2022.01.09. 07:39
Vasárnap ünnepli születésnapját az ötszörös olimpiai– és egyszeres világbajnok tornász, Keleti Ágnes.

A ma 101 éves legendás sportoló izgatottan várja a neki szánt születésnapi köszöntéseket, a jeles alkalom miatt pedig több különleges vendég is meglátogatja majd. 

Minden idők legeredményesebb magyar tornásznője még az ősszel szenvedett balesetet, ám elmondása szerint már jól van. 

Elestem, még abból lábadozom

– nyilatkozott a történtekről a hirado.hu-nak Keleti Ágnes, aki jó étvággyal és humorral kezdte meg 2022-t. 

Az ő korában már elengedhetetlen a 24 órás felügyelet. Egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz rá, rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is. A baleset miatt ágyba kényszerült, most azonban már a fotelében is sokat ücsörög. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási videókat és műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Sokat hallgat zenét, szinte mindig szól valamilyen muzsika a lakásban

– árulta el a lapnak Róth Tamás, az ötszörös olimpiai bajnok sportoló közeli barátja és szóvivője.

Róth Tamás azt is elmondta, hogy Gyurta Dániel, olimpiai, háromszoros világ és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja mellett Fábián László, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke is személyesen köszönti majd fel Keleti Ágnest.

Dani és Laci biztosan meglátogatja, egyébként az összejövetelen lesz virág és torta is, mi, a barátok pedig énekköszöntéssel is készülünk neki. Minden résztvevőnek azonban a helyszínen koronavírustesztet kell elvégeznie

– közölte a szóvivő. 

Keleti Ágnes 100. születésnapjáról személyes hangvételű írásban is megemlékeztünk, ezt itt találja. A tornászlegendáról dokumentumfilm készül, várhatóan idén tavasszal érkezik, erről itt olvashat.

(Borítókép: Keleti Ágnes a világ legidősebb olimpiai bajnoka 2021. január 4-én. Fotó: Isza Ferenc / Index)