Volt edzője szerint Novak Djokovics nem idióta

2022.01.09. 16:58
Korábbi edzője vette védelmébe Novak Djokovicsot. Noha Boris Becker sem tartja helyes döntésnek, hogy a szerb világelső nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, ettől azonban még nem tartja rossz embernek volt tanítványát.

Boris Becker 2013 és 2016 között felelt Novak Djokovics szakmai felkészítéséért, közös együttműködésük ideje alatt a szerb klasszis összesen hat Grand Slam-tornát nyert meg.  

Tiszteletben kell tartani a döntését. Csak mert valaki nem oltatja be magát, még nem rossz ember. 

Természetesen a szabályok mindenkire vonatkoznak, de Novak nem érdemli meg azt, ahogyan most bánnak vele

– nyilatkozta a Bildnek a játékosként két Australian Opent is nyerő Becker, aki nem gondolja, hogy egyedül Djokovics felelős a kialakult helyzetért. 

Jóhiszeműen repült Ausztráliába, érvényes belépési engedély birtokában. Ha nem lettek volna rendben a papírjai, soha nem ült volna fel a gépre. Végül is nem idióta

– fogalmazott a korábbi világelső.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az ausztrál kormány törölte Novak Djokovics vízumát, majd a teniszező kitoloncolásáról hozott döntést, így a világelső, 20-szoros Grand Slam-győztes szerb teniszező nem vehet részt az idei Australian  Openen Melborune-ben.

A kilencszeres AO-győztes címvédő korábban azzal a kijelentésével kavart nagy port, hogy bár nincs beoltva a koronavírus ellen, mégis elindul az idei év első Grand Slam-tornáján.

Djokovics helyi idő szerint szerda este fél 12-kor landolt a melbourne-i Tullamarine repülőtéren, ahol aztán a határőrök megtagadták tőle a belépést, őrizetbe vették, majd egy különszobába vitték, hogy kihallgassák. 

A teniszező hazájában, Szerbiában is komoly indulatokat váltott ki, hogy a nemzeti hősként tisztelt Novak Djokovicsot oltatlansága miatt nem engedik elindulni az Australian Openen.

Novak Djokovics, aki azóta már egy, a kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben van, azt viszont továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy megkapta-e az oltást.