Oszaka Naomi volt a legjobban kereső női sportoló

2022.01.13. 21:48

A japán Oszaka Naomi 57,3 millió dolláros (17,74 milliárd forintos) éves bevételével a világ legjobban kereső női sportolója volt tavaly a Forbes amerikai gazdasági lap adatai alapján.

A csütörtökön közölt tízes lista szerint a női teniszezők világranglistája korábbi éllovasának pénzdíja 2,3 millió dollár volt, míg további 55 millió dollár reklámszerződésekből jött össze. Köszönhetően annak, hogy az elmúlt másfél évben több mint tíz márkapartnerrel kötött megállapodást – írta meg az MTI.

A lista első három helyét teniszező foglalja el – Oszakát a Williams nővérek követik –, a legjobb tíz között pedig öten képviselik a sportágat. Ez azonban az elmúlt tíz évet tekintve így is a legalacsonyabb szám, a 2019-es esztendőben ráadásul csak teniszező volt a tíz között.

A top 10-ben a nemzetiségeket tekintve ugyancsak öten vannak az amerikaiak, melléjük – a japánon kívül – spanyol, dél-koreai, indiai és ausztrál sportoló került, utóbbi a női teniszezők világranglistáján jelenleg éllovas Ashleigh Barty.

Oszaka Naomi és a negyedik helyezett amerikai sztártornász, Simone Biles karrierjét a közelmúltban egyformán beárnyékolta mentális probléma, ami kihatással volt a sportteljesítményre, eredményekre is.

A tíz legjobban fizetett női sportoló összesen 166,6 millió dollárt (51 milliárd forintot) keresett, ami a lap szerint 23 százalékos növekedést mutat 2020-hoz képest.  • Hírek
  • Hírek