18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyolc szurkolót halálra tapostak a kameruni stadion előtt

2022-01-24T214744Z 1753440558 UP1EI1O1OJH44 RTRMADP 3 SOCCER-NAT
2022.01.25. 08:17
Legkevesebb nyolcan meghaltak és többtucatnyian megsérültek Yaoundéban, Kamerun fővárosában.

A tömegben kitört a pánik az Olembe stadion előtt, a szurkolók a nagy tumultusban több embert halálra tapostak – közölte a BBC.

Az emberek egyszer csak kiabálni kezdtek, egy perccel később pedig egy mentőautó érkezett a stadionhoz. De amikor odaértem, a rendőrök már lezárták a területet

– mondta egy újságíró, aki a helyszínen tartózkodott.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy látták, amint a biztonságiak lezárták a kaput, és a pánik emiatt tört ki. A helyszínen készült fotókon az látszik, hogy többen – köztük gyermekek is – a földön fekszenek, mások pedig próbálnak segítséget nyújtani nekik. 

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) annyit közölt, hogy egyelőre információkat gyűjt a történtekről, és szoros kapcsolatban van a kameruni kormánnyal, valamint a helyi szervezőkkel. A CAF főtitkára, Veron Mosengo-Omba meglátogatja a sérülteket a kórházban – írja az MTI.

A stadion befogadóképessége 60 ezer fő, de a koronavírus miatt ezt lecsökkentették 48 ezerre. Az ott dolgozók szerint 50 ezer ember próbált meg bejutni a mérkőzésre. Az esetről videó is készült. A Guardian cikke szerint legkevesebb negyven sérültje van a tragédiának; a BBC pedig arról ír: egy gyermek is a halálos áldozatok között van.

(Borítókép: A kameruni szurkolók a stadionban 2022. január 24-én. Fotó: Mohamed Abd El Ghany / Reuters)