Csollány Szilveszter új tüdőre várt, de az állapota miatt már nem kaphatta meg

000 APP2002101978426
2022.01.26. 08:02 Módosítva: 2022.01.26. 11:17

Hétfőn 51 éves korában meghalt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. Pályafutását követően a vendéglátóiparban dolgozott, volt tornaedző Izlandon, 2020-ban pedig az Exatlon Hungary második évadjában részt vett a Bajnokok csapatában.

A 2000-es sydney-i játékokon aranyérmes sportolóról még decemberben derült ki, hogy kórházba került, mivel elkapta a koronavírust. Több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, szervezete végül hétfőn feladta a küzdelmet.

A magyar sportot megrendítette a tornász halála, többen közösségi oldalukon vettek búcsút a gyűrűk urának is nevezett Csollány Szilvesztertől.

Sajtóinformációk szerint a sportoló tüdeje a betegség alatt olyan súlyos roncsolódást szenvedett el, hogy egyértelművé vált: szervátültetésre lesz szüksége.

A Blikk úgy tudja, hogy az olimpiai bajnoknál is a tüdő roncsolódása miatt merült fel a transzplantáció. Azonban az állapota nem tette lehetővé, hogy el lehessen végezni a beavatkozást.

A sajtóértesüléseket Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára az RTL Klub reggeli műsorában megerősítette.

Volt egy remény, egy remény volt, hogy lehetőség nyílik majd egy beavatkozásra, amivel javítani tudják az állapotát, vagy helyrehozni, de sajnos ezt a szervezete már nem viselte el

– mondta Altorjai Sándor.

Az Emmi saját halottjának tekinti

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászt, a magyar sport kiemelkedő alakját az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti – tudatta az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül a minisztérium.

Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar tornász január 24.-én, életének 51. évében hunyt el. Kiemelkedően sikeres sportpályafutása alatt tizenötször nyerte el a magyar bajnoki címet, hétszer választották az év magyar tornászának és kétszer az év sportolójának. Érdemei elismeréseként beválasztották a magyar tornasport halhatatlanjai közé is.

Személyében a magyar sport és a magyar nemzet tragikusan fiatalon vesztette el egy kiemelkedő alakját – olvasható a minisztérium közleményében.

(Borítókép: Csollány Szilveszter 2002. október 19-én. Fotó: DAMIEN MEYER / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport