Szülővárosában gyújtanak gyertyát Csollány Szilveszter emlékére

D  OB20021124008
2022.01.27. 21:09

Egy nyilvános Facebook-csoportban már szervezik a gyertyagyújtást Csollány Szilveszter emlékére. A hétfőn 51 éves korában koronavírus-fertőzésben elhunyt olimpiai bajnok tornászra január 28-án, pénteken emlékeznek meg 19 órai kezdettel Sopronban.

Az Index is beszámolt arról, hogy a sportoló végső nyughelye nem a fővárosban lesz, a család ugyanis a tornász szülővárosa, Sopron mellett döntött.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) bejelentette, hogy saját halottjának tekinti Csollány Szilvesztert, ami egyben azt is jelenti, hogy a végső búcsú megszervezésében is részt vesz.

A tornászt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is saját halottjának tekinti . Az erről kiadott közleményben emlékeztettek:  Csollány Szilveszter személyében a magyar sport és a magyar nemzet tragikusan fiatalon vesztette el egy kiemelkedő alakját”.

(Borítókép: Csollány Szilveszter 2002. november 24-én a debreceni tornász-világbajnokságon. Fotó: Oláh Tibor / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!