Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Szigorít az MLSZ, a válogatott meccsein is jöhet a vénaszkenner

008
2022.01.28. 08:42

A büntetések elkerülése érdekében szigorítanák a válogatott mérkőzéseire történő belépést és fokoznák az ellenőrzést a meccsek alatt – jelentette be Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sportnak adott interjújában

Végleges döntés ugyan még nem született az ügyben, de valószínűleg a Ferencvárosnál is alkalmazott vénaszkenneres belépési gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott találkozóin is. 

Az MLSZ elnöke szerint ugyanis egy-egy zárt kapus mérkőzés 200 millió forintos bevételkiesést jelent a szövetség számára, ehhez jön még az adott esetben 100-200 ezer svájci frankos pénzbüntetés is. Éppen ezért további kamerákat is felszerelnek majd a Puskás Arénánál, hogy beazonosíthassák a rendbontókat.

Csányi Sándor leszögezte:

Hiába viselkedik a nézők 99 százaléka megfelelően, néhány száz miatt több mint 60 ezer néző nem tud a meccsekre kimenni, mert a rasszizmussal és a homofóbiával kapcsolatban zéró tolerancia van. 

(Borítókép: Csányi Sándor. Fotó: Huszti István / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek