A magyar szupertehetség aláírt a City Football Grouphoz tartozó Lommelhez

2022.01.31. 10:51
Vancsa Zalán most már hivatalosan is a belga Lommel SK játékosa. Az MTK Budapest 17 éves szélsője pénteken kiutazott Manchesterbe orvosi vizsgálatra, s miután sikeresen abszolválta a tesztet, szombat délután visszatért Budapestre. Vasárnap pedig három évre szóló szerződést írt alá a belga másodosztályú Lommel csapatához, amely a Manchester Cityt, a Premier League aktuális bajnokát is magába foglaló City Football Grouphoz tartozó belga másodosztályú klubhoz.

Vancsa Zalán, az MTK Budapest 18. életévét majd csak október 27-én betöltő labdarúgója három évre szóló szerződést írt alá a City Football Grouphoz tartozó belga másodosztályú Lommel SK csapatához.

A szupertehetségként számontartott szélső édesapja arról tájékoztatta az Indexet, hogy tizennyolc év alatti labdarúgóval a nemzetközi szövetség rendelkezése értelmében legfeljebb ilyen hosszúságú szerződést szabad kötni, mi több, a kontraktust a fiatal sportoló gondviselőjének is el kell látnia kézjegyével.

A hároméves szerződés azonban meghosszabbítható, és úgy tudjuk, a City Group részéről meg is van erre a hajlandóság. Az angolok egyébként már csaknem fél éve rajta tartották a szemüket a magyar tehetségen, és a Sparta Praha ellen az ifjúsági Bajnokok Ligájában (UEFA Youth League) két mérkőzésen szerzett négy gólja volt az a döntő benyomás, ami a megfigyelőket meggyőzte arról, érdemes leigazolni Vancsa Zalánt.

Az aláírásra az U19-es válogatott edzőtáborában, Telkiben került sor, online formában. Sajtóhírek szerint az MTK Budapest ötmillió eurót kap játékosáért a Citytől. Vancsa Zalán az U19-es válogatott tagja, kedden és csütörtökön Szegeden játszik előkészületi meccset a bosnyákok hasonló korú együttesével Tímár Krisztián szövetségi edző válogatottja.

Vancsa a bajnokság végéig az MTK-ban játszik, persze már a Lommel SK igazolt labdarúgójaként, kölcsönben, hiszen különféle adminisztratív nehézségek miatt problémás lenne most azonnal kihelyezni a szélsőt a City fiókcsapatához, a belga Lommelhez. Egy UEFA-szabályozás miatt akár két hónapig is eltarthatna, amíg megkapja a játékengedélyt, ezért célszerű ezt a fél szezont még Magyarországon végigjátszania.