Hússzoros bajnokcsapathoz igazol a magyar válogatott csapatkapitánya

D  AS20210623409
2022.02.16. 10:01
Szalai Ádám a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Basel játékosa lesz – írja a Kicker.

A német lap azt írja, hogy a 34 éves támadó már megállapodott új csapatával, és másfél éves szerződést ír alá. Később aztán Szalai előző klubja, a Mainz is megerősítette a hírt.

A rutinos csatár 2019 óta futballozik ismét a Mainzban, a jelenlegi idényben összesen 12 bajnoki találkozón egy gólt szerzett. Nemrég fejműtéten esett át, ám most már ismét teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Szalai korábban a Hoffenheimben és a Schalkéban is játszott, a Bundesligában 276 alkalommal lépett pályára, fellépésein 54 gólt szerzett és 26 asszisztot jegyzett. Az akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő gelsenkircheniek 2013 nyarán nyolcmillió eurót fizettek a támadóért.

A csatár eddig 78-szor lépett pályára a válogatottban, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint pedig mindaddig helye lesz a nemzeti csapatban, amíg játszik. 

A Basel hússzoros bajnokcsapat Svájcban, legutóbb 2017-ben végzett a tabella élén. Jelenleg a harmadik helyen áll, 12 ponttal lemaradva az éllovas Zürich mögött.

Szalai 2010 óta játszott megszakítás nélkül Németországban. Nála csak Dárdai Pál (286 meccs) lépett pályára többször magyarként a német első osztályban. A listán Lisztes Krisztián a harmadik (206), Király Gábor (198) a negyedik.

A Mainz támadójának távozásával Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik (mindhárman RB Leipzig), Sallai Roland (Freiburg) és Schäfer András (Union Berlin) képviseli hazánkat a Bundesligában.

(Borítókép: Szalai Ádám. Fotó:  Kovács Tamás / MTI)