Ronaldo első gólja 2022-ben, újra BL-helyen a United

GettyImages-1238509295
2022.02.16. 06:51
588 játékperc és 47 nap után vége a Nagy Gólaszálynak. Cristiano Ronaldo kedden végre újra betalált, honfitársa, Bruno Fernandes rúgta a másodikat, ezzel 2–0-ra verte a Manchester United a Brightont a Premier League 25. fordulójában, és a „vörös ördögök” felugrottak a negyedik, pillanatnyilag Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyre.

A világ hivatalosan is legtermékenyebb gólvágója – 115 gól a válogatottban, 803 összesen –, Cristiano Ronaldo keddet megelőzően legutóbb december 30-án, a Burnley elleni 31-es győzelem közben szerzett gólt a Manchester United színeiben. 

Utána következett pályafutása legutóbbi 12 évének leghosszabb, hat mérkőzésen (5 bajnoki, egy kupa-), 588 játékpercen át tartó gólszünete. Mindez párosult a United győzelmi aszályával, legutóbbi három PL-meccsén a lehetséges kilencből csak három pontot szerzett Ralf Rangnick menedzser együttese.

Eközben Ronaldo önbizalma is megrendülni látszott, a The Sun szerint játékostársainak panaszkodott, hogy életében először érzi a korát, a 37 év súlyát, és mindennek tetejébe a United menedzserével, Ralf Rangnickkal is fagyos volt a viszonya. 

Keddig. 

A Brighton elleni hazai mérkőzésen azonban minden jóra fordult. Már az első félidőben megcsillantotta kivételes tudását a portugál, amikor sarokkal kihagyhatatlan helyzetbe hozta Jadon Sanchót, ám a Dortmundból igazolt szélsőnek mégis sikerült elpackáznia a lehetőséget. Aztán David de Gea védett egy hatalmasat Jakub Moder fejese után, de a második félidőben megtört a jég. Rangnick, a „gegenpressing atyja” ráküldte játékosait a Brighton tétovázó védőire, Scott McTominay le is szerelte Yves Bissoumát a saját térfelén, Ronaldóhoz játszott, aki egy lövőcsel után jobbal, 18 méterről a bal sarokba bombázott.

Akkora kő esett le a portugál csatár szívéről, hogy még szokásos teátrális gólöröméről is megfeledkezett, és térden csúszott ki a szurkolói elé a szögletzászlóig. Ez volt Ronaldo második akciógólja a Rangnick-érában, és az első 2022-ben.

Ronaldo számára különösen édes lehetett ez a gól, mert 54 másodperccel azok után szerezte, hogy örök nemezise, Lionel Messi Párizsban büntetőt hibázott a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében...

Aztán a bíró kiállította a Brightonból a csapatkapitány Lewis Dunkot, miután lerántotta az őt leszerelő 19 éves Anthony Elangát. A Brighton kapusa még nagyot védett Ronaldo fejesénél, a vendégek tíz emberrel is rúgtak egy felső lécet, végül egy másik portugál, a Ronaldóhoz hasonlóan szintén Sporting-nevelés Bruno Fernandes a saját térfeléről indulva beállította a 20-s végeredményt. 

Újra BL-helyen a United, egyelőre minden a legnagyobb rendben az Old Traffordon. 

(Borítókép: Martin Rickett / PA Images / Getty Images)