A szakértő szerint Roman Abramovics csak mismásolt a nyilatkozatával

2022.02.27. 09:28
Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics szombaton átadta a Bajnokok Ligája-címvédő klubot a londoni csapat jótékonysági alapítványának.

Az orosz milliárdos vélhetőleg azért szánta rá magát a döntésre, mert jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, így valószínűleg ezzel a lépéssel igyekszik megvédeni az egyesületet attól, hogy belekeveredjen az Ukrajna elleni orosz invázió miatti európai szankciókba.

Mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseket, továbbra is elkötelezett vagyok ezen értékek mellett. Ezért adom ma át a Chelsea jótékonysági alapítványa vagyonkezelőinek a Chelsea FC irányítását és gondozását

– idézik a közleményben Abramovicsot, ami a BL-címvédő kékek hivatalos honlapján jelent meg.

A nyilatkozat azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Micah Richards, a Manchester City korábbi angol válogatott védője, a Sky Sports szakértője szerint ugyanis az orosz milliárdos nyilatkozata nem egyértelmű. Ráadásul szerinte a Chelsea kommunikációja is homályos.

Úgy gondolom, ennél ők sokkal többre képesek, és nagyon sok kérdést kell még feltenni. Egyáltalán, mit jelent ez a kijelentés? Ha valaki elolvassa ezt az állítást, az majdnem olyan, mintha egy kódban lenne megírva, miszerint „nem akarjuk elmondani, mi történik, de tessék, olvassa el ezt, és szedje ki belőle a csontokat, aztán nézze meg, pontosan mit jelent”

– jelentette ki a szakértő, akinek nyilatkozatát a Daily Mail vette észre. Micah Richards a csatornának nyilatkozva azt is hozzátette: Roman Abramovics helyzetét illetően is nagyobb tisztázásra lenne szükség.