Conor McGregor máris bejelentkezett: megvenné a Chelsea-t

063 1327903306
2022.03.03. 09:46

Roman Abramovics, az angol élvonalbeli Chelsea FC tulajdonosa szerda este hivatalos közlemény formájában jelentette be, hogy eladja a londoni klubot. Az orosz milliárdos üzletember 2003-ban vásárolta meg a klubot, tulajdonosi ideje alatt többek között kettő Bajnokok Ligája-trófeát és öt bajnoki címet is nyert a csapat.

Abramovics elmondása szerint a jelenlegi helyzetben ezt kívánják a klub érdekei, így eladásra bocsátja a londoni csapatot. Sajtóértesülések szerint az orosz üzletember ígéretet tett arra, hogy az eladásból származó bevételeket az orosz–ukrán háború áldozatinak javára fogja felajánlani.

Alig telt el pár óra a bejelentést követően, a ketrecharcos Conor McGregor egyből posztolt egy képernyőfelvételt, amelyen azt írja egyik barátjának:

Eladó a Chelsea, vegyük meg! 

 A patinás klub jelenlegi értékét 3 milliárd fontra becsülik, az ír ketrecharcos hivatalos nettó vagyona pedig „mindössze” 170 millió font, így a vételi szándéka egyelőre komolytalannak tűnik.

Abramovics közleményében hozzátette, hogy nem tervezi gyorsított folyamatban eladni a klubot, hanem az ilyenkor megszokott és megfontolt eljárást fogja követni, továbbá kiemelte, hogy a nagyjából másfél milliárd fontos kölcsönt sem kéri vissza az angol klubtól, amit az évek során saját vagyonából kölcsönzött a csapatnak. 

(Borítókép: AFP)