Új tulajdonos jelent meg az újpesti labdarúgócsapatot megvásárló társaságban

2022.03.07. 22:27

Az Index is beszámolt róla, hogy Roderick Duchatelet eladta az Újpest labdarúgócsapatát. A belga üzletember és az új tulajdonos képviseletében Kovács Zoltán január végén írta alá az eladásra vonatkozó szerződést.

A szerződés aláírásakor kiadott közleményben a vevőt nem nevesítették, a Menedzsment Fórum ugyanakkor arról ír: Cseke István és Németh János vevőjelöltek a frissen megalapított SGF Silu Global Fund Zrt.-n keresztül intézhették az adásvételt. A két üzletember időközben megvált a cégtől, a tulajdonosi kör pedig megváltozott, mire aláírták a szerződést.

Az SGF Silu Global Fund Zrt. tulajdonosi szerkezete február 28-án alakult át a cégkivonat szerint. Az SGF többségi tulajdonosa a bajai székhelyű Optimum Solar Zrt. lett, a változást március 3-án jegyezte be a cégbíróság.

Az Optimum Solart 2011-ben alapították meg kft.-ként, és tavaly május közepén alakult zrt.-vé. Fő tevékenysége közé a lakó- és nem lakóépületek építése tartozik, de szennyvíz gyűjtésével, hulladékkezeléssel, villamosenergia-szállítással is foglalkozhat. A cég jegyzett tőkéje ötmillió forint felett és tízmillió forint alatt van.

A tulajdonosi kör átalakulása mellett új tevékenységi köröket is bejegyeztettek. Ennek fényében a zrt. már a vagyonkezelés mint főtevékenység mellett 

  • üzletvezetéssel,
  • saját tulajdonú ingatlan adásvételével,
  • saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével,
  • ingatlanügynöki tevékenységgel,
  • valamint ingatlankezeléssel

is foglalkozhat.