Kettős csapás: kifosztották Pogba házát az Atlético-meccs alatt

2022-03-06T175351Z 836680480 UP1EI361DPP08 RTRMADP 3 SOCCER-ENGL
2022.03.17. 13:08
A baj nem jár egyedül. Miközben kedden este az Atlético Madrid éppen kiejtette a Manchester Unitedet a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, betörők jártak a csapat sztárja, Paul Pogba házában, és elvitték a széfet a benne lévő értékekkel együtt. A mindössze öt percig tartó betörés azért is volt rémületes a szülők számára, mert közben otthon aludt a házaspár három- és kétéves kisgyereke. Pogba nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézre kerítéséhez.

Paul Pogba és felesége, a bolíviai származású Maria Zulay Salaues számára örökre emlékezetes marad 2022. március 15-ének éjszakája. És nem pozitív értelemben.

A férj a második félidőben szállt be a Manchester United – Atlético Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésbe, és nagyjából ezekben a percekben hatoltak be a betörők a házaspár 3,5 millió fontot érő manchesteri házába, miközben a pár két kisgyermeke az igazak álmát aludta. Sem az apa – értelemszerűen –, sem az édesanya nem volt otthon, utóbbi a díszpáholyból figyelte, ahogy a madridiak 1–0-ra legyőzik a Unitedet, és 2–1-es összesítéssel továbbjutnak a legjobb nyolc közé. Arról a brit lapok sem írnak, hogy ki vigyázott a két gyermekre.

A betörés a rendőrségi közlemény szerint kedd este 22.54 órakor történt, legalábbis akkor riasztották őket. Mindössze öt percig tartott a behatolás, ennyi idő alatt feszítették ki és vitték el Pogbáék széfjét a benne lévő értékekkel együtt. 

Pogba közleményt adott ki, amelyben drámai hangon ecsetelte, mennyire megrázta őt és feleségét a betörés, nem is az eltulajdonított értékek miatt, hanem azért, mert közben ott volt a két kisgyerek is, akiknek szerencsére nem esett bajuk, még csak fel sem ébredtek. 

Pogba nyomravezetői díjat ajánlott fel, a bejelentéseket a rewardpogba@gmail.com e-mail-címen lehet megtenni. 

A játékos manchesteri szerződése idén júniusban jár le, a játékos heti 290 000 fontot keres a klubnál. 

A közelmúltban rájárt a rúd a United labdarúgóira:  Victor Lindelöf, Jesse Lingard és Hannibal Mejbri házát is kifosztották a betörők.

(Borítókép: Paul Pogba 2022. március 6-án. Fotó: Craig Brough / Reuters)