Amire senki sem számított: véget ért Rafael Nadal félelmetes sorozata

GettyImages-1386604725
2022.03.21. 11:10

Véget ért Rafael Nadal 20 mérkőzése tartó győzelmi sorozata, amellyel egyben el is szenvedte első vereségét 2022-ben a 35 éves spanyol teniszező. 

Kiváló formában, némileg váratlanul jól teljesítve indította Rafael Nadal a 2022-es esztendőt. Történelmet írt Melbourne-ben, miután megnyerte az Australian Opent és ezzel együtt pályafutása 21. Grand Slam-trófeáját, majd kérdés nélkül hódította el az acapulcói torna serlegét is. 

Az év első ATP Masters 1000-es tornáján Indian Wellsben sem hagyott alább a lendülete. Olyannyira nem, hogy egészen a döntőig menetelt, ami közben már beállította pályafutás második leghosszabb győzelmi sorozatát kemény pályás mérkőzéseken, a finálé előtt 20 sikert számlált zsinórban a spanyol teniszező. 

A döntőben a hazai pályán szereplő Taylor Fritz következett, ahol úgyszintén toronymagas favoritnak számított Nadal. Ennek ellenére hatalmas meglepetésre, két szettben, 6:3, 7:6-ra megverte spanyol riválisát a 24 éves teniszező, amivel pályafutása első Masters-trófeáját gyűjtötte be. Sőt, sikerével hétfőtől már a világranglista nyolcadik helyén jegyzik az amerikait, míg Nadal egy helyet előrelépve, a harmadik helyen folytathatja a küzdelmeket.

Sok pihenőidejük nem lesz a tenisz sztárjainak, mivel a hét közepén rajtol az újabb Masters-torna, ezúttal a helyszín Miami lesz. 

Egyébként győzelmi sorozatokat tekintve az abszolút rekordot a régi-új világelső Novak Djokovics tartja, 

a szerb teniszező 2010 és 2011 között 43 mérkőzést nyert meg zsinórban.

(Borítókép: Getty Images)