Mick Schumacher a balesete után nem indul a Szaúdi Nagydíjon

2022-03-19T000000Z 412732742 UP1EI3J0Z5UAJ RTRMADP 3 MOTOR-F1-BA
2022.03.26. 23:55
A Haas istálló pilótájának nincs súlyos sérülése, de kivizsgálásra kórházba vitték, miután autójával betonfalnak ütközött az időmérőn.

Mint az Index is megírta, a Szaúdi Nagydíj időmérő edzésén ijesztő baleset történt, a kvalifikáció második részében Mick Schumacher, a Haas pilótája egy kerékvetőre hajtva elvesztette az irányítást az autója fölött és a betonfalnak ütközött. A hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia 270 kilométer/órás sebességgel csapódhatott a falnak.

Az időmérőt félbeszakították, a német versenyzőt a pálya kórházába vitték, és nagyjából 40 perc múlva kiderült, hogy nincs súlyos sérülése. Schumachert megfigyelésre és további vizsgálatok elvégzésére a dzsiddai kórházba szállították, az időmérő pedig végül több mint egyórás kényszerszünet után folytatódott.

A Haas istálló este bejelentette, hogy versenyzője nem tud rajthoz állni a vasárnapi futamon, ahol így a csapatból csak Kevin Magnussen szerepel majd.

A vasárnapi futamon Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője rajtolhat majd az élről. A 32 éves pilótának ez élete első pole pozíciója, míg csapattársa, a címvédő holland Max Verstappen negyedik lett. Pérez mellől Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, míg a harmadik helyről a másik Ferrarival a spanyol Carlos Sainz Jr. startolhat majd.

Az időmérő edzés első szakaszának nagy meglepetése a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kiesése volt: a 37 éves brit sztár így csak a 16. rajtkockából kezdheti majd meg a futamot.

Az 50 körös Szaúdi Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, az Index percről percre közvetíti a versenyt.

(Borítókép: Mick Schumacher 2022. március 19-én. Fotó: Thaier Al-Sudani / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport