Michael Schumacher vagyona a legnagyobb: 258,3 milliárd forint

2022.04.04. 06:58
A Formula–1-es versenyzők közül az exversenyzőt tartották a kétezres esztendők elején a földkerekség legjobban fizetett sportolójának.

Michael Schumacherről a legutóbbi sajtóhírek arról szóltak, hogy nem tud lábra állni, miután 2013-ban, síelés közben súlyos balesetet szenvedett és több életmentő agyműtéten is át kellett esnie.

Nemrég kiderült, hogy bár tíz éve visszavonult, továbbra is ő rendelkezik a legnagyobb vagyonnal a Formula–1-es pilóták között. Ez mindösszesen nettó 780 millió dollárt (258,3 milliárd forint) jelent.

A Deutsche Vermögensberatung német pénzügyi társaság nyolcmillió dollárt (2,65 milliárd forint) fizetett neki azért, hogy a cég reklámját viselje a baseballsapkáján – írja a Blikk. A népszerű sportoló korábban egy interjúban beszélt arról, mennyire van rá hatással a pénz:

Nem hiszem, hogy megváltoztatott a vagyon. Kétszer is meggondolom, hogy mire adok ki egy-egy eurót. Azokat, akik kemény munkával keresik meg a pénzüket, ugyanúgy becsülöm, mint régen.

Nem marad le sokkal Lewis Hamilton sem

Schumachernek 1988-ban az első versenyzői keresete 1022 eurónyi (377 ezer forint) nyugatnémet márka volt, de a Ferrarinál állítólag előfordult, hogy a bónuszokkal együtt évi nyolcvanmillió dolláros (26,5 milliárd forint) bért kapott.

Az Euro üzleti magazin 2005-ben Schumachert a világ első dollármilliárdos sportolójának nevezte. Több luxusháza, villája, autója volt, de magánrepülőgéppel is rendelkezett. Az elsők között vásárolt nyaralót Dubajban, a mesterséges pálmaszigeten.

A Formula–1-es lista második helyén Lewis Hamilton szerepel 342 millió dollárral (113,3 milliárd forint). Ő is a legnagyobb vállalatokkal áll kapcsolatban, egymást licitálják túl a világmárkák, hogy ő népszerűsítse a termékeiket. Az idei bevétele a fizetésével együtt valószínűleg meghaladja majd a nyolcvanmillió dollárt (26,5 milliárd forint).

A Mercedes pilótája nemrég így nyilatkozott:

Ha van pénzed, akkor megvalósíthatod az álmaidat, lehetőséged nyílik, hogy úgy élj, amit megfelelő anyagi háttér nélkül soha nem tehetnél meg. Ám engem leginkább a győzelmek motiválnak, imádom a munkámat.

Kik rendelkeznek a legnagyobb vagyonnal a sportágban?

  1. Michael Schumacher (német) 258,3 milliárd forint
  2. Lewis Hamilton (angol) 113,2 milliárd forint
  3. Fernando Alondo (spanyol) 86,1 milliárd forint
  4. Kimi Räikkönen (finn) 76,2 milliárd forint
  5. Alain Prost (francia) 62,9 milliárd forint
  6. Eddie Irvine (ír) 59,6 milliárd forint
  7. Sebastian Vettel (német) 46,4 milliárd forint
  8. Jenson Button (angol) 35,1 milliárd forint
  9. David Coulthard (skót) 26,5 milliárd forint
  10. Nico Rosberg (német) 18,2 milliárd forint