Ronaldo dühében összetörte egy 14 éves autista srác telefonját

2022-04-09T133659Z 764821876 UP1EI4911TL3Y RTRMADP 3 SOCCER-ENGL
2022.04.10. 07:32
A Manchester United szombati 1–0-s veresége megviselte Cristiano Ronaldo idegeit. Az ötszörös aranylabdás a vesztes meccs végén a videófelvételek tanúsága szerint kitépte a telefont egy fiatal szurkoló kezéből, majd a földhöz vágta azt. A sztár nem sokkal az eset után közösségi oldalán kért elnézést a fiútól, és meghívta a Manchester United soron következő bajnoki meccsére.

Nem könnyű mostanában Cristiano Ronaldónak lenni. A portugál sztárnak nem nagyon megy a futball, előbb betegség miatt kénytelen volt kihagyni a Manchester United Leicester City elleni mérkőzését, majd szombaton ugyan játszott a Goodison Parkban, de nem sok vizet zavart a kiesés elől menekülő Evertontól elszenvedett 1–0-s vereség közben.

Ráadásul a szigorú liverpooli védők meglehetősen kidekorálták a 37 éves csatár bal sípcsontját, amit a felvételen is lehet látni, miközben sántikál lefelé a pályáról, bal kezében a sípcsontvédőjével. Ám ennél sokkal érdekesebb az, amit a jobb kezében tart, majd dühösen a földhöz vág: az bizony egy mobiltelefon, amit másodpercekkel korábban ragadott ki az egyik fiatal szurkoló kezéből.

 Ha esetleg valaki kételkedett volna, hogy megtört-e az incidens, Ronaldo nem sokkal a sajnálatos eset után közleményt jelentetett meg a közösségi oldalán, amelyben bocsánatot kért a történtekért. 

Szeretnék elnézést kérni a dühkitörésemért, és ezennel meghívom a fiatal szurkolót a Manchester United egy mérkőzésére az Old Traffordra, a jó szándékom jeléül és a fair play szellemében. Sohasem könnyű megfékezni az érzelmeinket az ilyen nehéz pillanatokban, mint amilyenekben mostanában részünk van. Mindazonáltal mindig türelmesnek kell lennünk és tekintettel másokra, továbbá példát kell mutatnunk a fiataloknak, akik imádják ezt a gyönyörű játékot.

A történetnek még nincs vége, sőt... Nem sokkal a mérkőzés után egy Sarah Kelly nevű hölgy jelentkezett a Liverpool Echo című lap szerkesztőségében, és elmondta, hogy az ő fia telefonját törte össze Ronaldo. A hölgy autista gyermeke, bizonyos Jake Harding az Everton rajongója, és a mérkőzés lefújása után a játékoskijáró mellett állt, amikor a játékosok, köztük Ronaldo, elhagyták a játékteret az alagúton keresztül.

Ekkor történt, hogy – az anya szerint –  portugál sztár kiütötte a srác kezéből a mobiltelefonját.

Amit aztán Ronaldo felvett a földről, majd másodpercekkel később dühében a földhöz csapta. Ezt rögzítette a kamera is.

Sarah Kelly fotókat is mutatott a szerkesztőségben, a felvételen az látható, hogy Jake kezén véraláfutások vannak, továbbá látható az összetört telefon is.

A Manchester United csapnivaló játékkal szenvedett vereséget az Evertontól, amely három éve most először tudta legyőzni a Vörös Ördögöket. A mérkőzés után Ralf Rangnick menedzser és David De Gea, a United kapusa is éles hangon bírálta a csapat teljesítményét.

A Manchester United a tabella hetedik helyén áll, és már nemcsak a BL-, hanem az Európa-liga-indulása is veszélyben forog. 

Eközben egyre nyilvánvalóbb, hogy Rangnick a szezon végén távozik a klubtól – amiről egyébként eredetileg is szó volt –, és a szóbeszéd Erik ten Hagot, az Ajax edzőjét véli a manchesteri kispad várományosának. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo a Manchester United meccse után. Fotó: Carl Recine / Reuters)