Köpködés, lefejelés, hajtépés: botrány az Atlético–City-meccs lefújása után

2022-04-13T212535Z 986610397 UP1EI4D1MZ5S3 RTRMADP 3 SOCCER-CHAM
2022.04.14. 07:23 Módosítva: 2022.04.14. 07:28
Nem tudták megemészteni az Atlético Madrid délszláv labdarúgói, hogy csapatuk kiesett a Manchester Cityvel szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Stefan Savic lefejelte Raheem Sterlinget, megrángatta Jack Grealish haját, Sime Vrsaljko az alagútban átköpött a City játékosaihoz, csak a rendőrök tudták megfékezni a magukról megfeledkezett Atlético-játékosokat. Ritkán látható jelenetek a Wanda Metropolitano játékoskijárójában.

Azzal, hogy Daniel Siebert lefújta az Atlético Madrid–Manchester City labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágót a Wanda Metropolitano stadionban, még korántsem ért véget a mérkőzés, sőt, a java még csak ez után kezdődött.

Miután a 90. percben kiállították Felipét a Phil Foden elleni durvaságért, Savic, az Atlético montenegrói védője úgy érezte, hogy Foden szimulál, ezért megpróbálta felrángatni a földről az angol válogatott csatárt. Erre a City játékosai társuk segítségére siettek, mire Savic előbb lefejelte Raheem Sterlinget, majd megrángatta Jack Grealish haját – Grealish amúgy nem is játszott, végig a kispadon ült. A legszebb az egészben, hogy a montenegrói a pályafutása elején, 2011 és 2012 között a City játékosa volt…

De ami ezek után, a pályáról az öltözőbe vezető alagútban következett, az volt az igazi! Hiába választja el vaskorlát a két csapatot egymástól, Vrsaljko, az Atlético horvát védője verekedést akart provokálni Kyle Walkerral, átdobott egy kapuskesztyűt a City játékosaihoz, le akarta fejelni Walkert, sőt még át is köpött a túloldalra. Be kellett rohanni a rendőröknek, hogy megakadályozzák a tömegverekedést. 

A tévéstúdióban ülő Rio Ferdinand fanyar angol humorral kommentálta a történteket, kiváltképp azt, amikor Savic megtépte Grealish haját.

Nem tudom, mi bőszíthette fel leginkább Savicot, Grealish százmillió fontos ára, vagy talán a Gucci-szerződés?

Rio Ferdinand az olasz luxus divatmárka említésével arra célzott, hogy Grealish – aki a két meccsen jó, ha összesen tíz percet töltött a pályán – a BL-visszavágó előestéjén milliós (fontmilliós) reklámszerződést kötött az olasz divatmárkával…

A párharcot 1–0-s összesítéssel a City nyerte, összefoglalónkat ide kattintva olvashatja el. 

(Borítókép: Az Atlético Madrid–Manchester City labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője 2022. április 13-án. Fotó: Stefan Savic Action Images via Reuters/Lee Smith TPX IMAGES OF THE DAY)