Anyai örömök elé néz a Győr világbajnok kézilabdázója

9UY4L6-highres
2022.04.25. 17:56

Gyermeket vár a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő Győri Audi ETO KC olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok norvég beállósa, Kari Brattset Dale – olvasható a klub hivatalos honlapján. 

Hihetetlen boldog vagyok most, de természetesen furcsa érzés a szezon vége előtt nem sokkal kiválni a csapatból. Nagyon várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen, csodálatos érzés, hogy hamarosan bővülni fog a családunk. Köszönöm a klubnak a segítőkész hozzáállást, amit felém mutattak, hálás vagyok érte, és nagyon várom már, hogy visszatérjek, és játszhassak a csapatban. Bízom a lányokban és a csapat erejében, hogy az idei szezon hátralévő részében minden célunkat elérjük közösen. Itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben

– idézi az együttes honlapján megjelent közlemény a 31 éves játékost, akinek a győri klub elnöke, Görbicz Anita is gratulált a várandóssághoz. 

Az ETO másik norvég kiválóságát, Silje Solberget is kénytelen két hétig nélkülözni, mivel a kapus korábban egy sürgős orvosi beavatkozáson esett át hazájában.

A játékos ugyan jól van, ám orvosai így is két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, ezért biztosan nem lép pályára szombaton a francia Brest Bretagne elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén.

Állapota azonban kielégítő, így a május 7-i visszavágó előtt már edzésbe állhat. 

(Borítókép: Kari Brattset Dale. Fotó:  Pau BARRENA / AFP)